Landslagsläger

Fredagen den femte april samlades den svenska juniorlandslagtruppen i Stockholm. Syftet var att förbereda spelarna inför sommarens mästerskap, junior-EM i Polen. Truppen består av nio par och ur den skaran togs laget sean ut. Under helgen hade Erik Hansson anmält förhinder och ersattes av Tobias Bern som fick hålla reda på Castor.

Länkar med resultat finns i denna forumtråd

Fredagens samling blev något utspridd på grund av vissa förseningar i transporterna till Stockholm. Första punkten på agendan var middag och currygryta smakade fågel på kvällskvisten. Under tiden som vi väntade in samtliga deltagare fick spelarna göra en budgivningsquiz. Övningen syftade till att prova våra spelares överenskommelser om olika dubblingar. Ett läge var bland annat vad dubbelt av motståndarnas trumfstödsvisande höjning innebar.

Kvällen avslutades med en kortare tävling som tyvärr blev något kortare än planerat på grund av den sena timmen.
Lördagen inleddes med frukost och en genomgång av vad som förväntas av en landslagsspelare. Markus Bertheau sammanfattade kaptenens budskap på bra sätt och samtliga i truppen är införstådda och respekterar det vi har kommit överens om.

Lördag

Nu var det dags för spel. För att få det så mästerskapslikt som möjligt valde ledningen ett upplägg med längre segment. Ett sätt att se hur våra juniorer hanterar den typen av upplägg som är något ovanliga i Sverige. Eftersom truppen bestod av nio par ansågs det lämpligt att fylla ut med ett tionde par. Under lördagen fick vi celebert besök av Leif Bremark och Simon Hult som vässade formen inför SM-lagsemifinalen kommande helg.

Efter tre längre spelsessioner var det dags för teambuilding. Övningen gick på att utan att prata ställa sig i rätt ordning i förhållande till varandra i olika frågor. Vissa frågor hade våra juniorer fått besvara tidigare under dagen och gällde bland annat hur mycket man tränade fysiskt och hur lång tid man tar på sig att ordna håret på morgonen.
Den här övningen har uppenbarligen lett till att en av våra juniorer tagit upp padelracket igen. Mycket glädjande. Övningen blev till mycket mera av en tävling än som kanske var tänkt från början. Juniorerna är tydliga vinnarskallar och att förlora finns inte på kartan.
Kapten Johan Säfsten gav segern till laget med Erik Wiberg, Maya-Lo Björk Heed, Joakim Johansson, Madicken Astorsdotter, Harry Hjort Warlenius och Castor Manin. Protesterna haglade från de övriga två lagen som ansåg sig bortdömda.

Söndag

Ett teoripass inledde dagen och bestod av två olika övningar. Den första handlade om olika budproblem, vilket bud man väljer själv och vilket bud man tror att sin partner väljer. Den andra övningen handlade återigen om Dubbelt, vad betyder partners dubbling.

Juniorerna fick även hjälp av dagens gäster som gjorde oss till jämna bord. Återigen ärades vi av Simon Hults närvaro, idag tillsammans med landslagspartnern Peter Bertheau. 20 brickor avverkades innan lunch och avfärd.

Tack!

Ett hjärtligt tack till Simon Hult, Leif Bremark och Peter Bertheau för sparring och kloka inspel.

Stort tack till BK Sankt Erik för att vi fick låna lokaler. Tack till tävlingsledare Johnny Östberg och Ryszard Sliwinski som ledde spelet prickfritt.

Tack till Café Storslam med Johan, Victoriia och Maryna som lagade mat och frukost på ett förstklassigt sätt.

Nu laddar juniorerna om för ett Junior-EM i sommar. Håll utkik på förbundets officiella kanaler för att följa uppladdningen.

Uttagning

Uttagning av lagen som ska representera Sverige under EM gjordes efter helgen och finns här