Öppna landslaget i träningsmatch

Under fredagen den5/5 mötte öppna landslaget tuffast möjliga motstånd, du kan se resultaten och brickorna på RealBridge!

Resultaten i matchen
Swe 1- Ned 1 38 -99
Swe 2 -Ned 2 94-92

Öppna landslaget möter tuffast tänkbara motstånd som uppladdning inför NM. För motståndet står världens två bästa landslag, Schweiz och Nederländerna.

”Om vi ska ta tillbaka förlorad mark är det lika bra att ge sig in getingboet så mycket det bara går. Jag är väldigt glad att vi fått till matcherna med Nederländerna och Schweiz. Det blir bra värdemätare för oss. Det är nationer som dessa vi måste slå de närmaste åren om vår målsättning om medaljer i större mästerskap ska bli verklighet. Vi har ingen tid att ödsla”, säger öppna lagets kapten Fredrik Kronmarker.

I senaste VM-finalen stod Schweiz och Nederländerna för en episk holmgång som slutade 167-164 i schweizisk favör. När nu Sverige står för motståndet för Nederländerna under fredagen ställer de upp med allra starkaste laget.

”Vi tycker det är klokt att sparra mot bra nationer. Sverige har väldigt bra spelare och som bonus är de trevliga också. De spelar likt oss, väldigt aktiv bridge”, säger Nederländernas coach Ton Bakkeren.

I matchen som du kan följa via länken till RealBridge kommer det spelas två halvlekar om 16 brickor med start 10.30 samt 13.30.

I det öppna laget spelar Fredrik Nyström/Frederic Wrang, Ola och Mikael Rimstedt, Marion Michielsen/Per-Ola Cullin samt Peter Bertheau/Simon Hult.

För Marion Michielsen är det ett speciellt möte. Hennes första landslag var just Nederländernas juniorlag.

”Jag har aldrig spelat i det öppna nederländska laget men i både dam och junior. De har bytt parkonstellationer efter VM och det ska bli intressant att möta dom nu. De har mängder med bra spelare men vi ska ge dom en match”, säger Marion Michielsen.

”Sveriges resultat i senaste EM var en stor överraskning för mig. Jag tror dock det var en tillfällighet”, säger Ton Bakkeren.

Nederländarnas framgångar förklarar han enkelt – hård träning.

”Vi har tränat ihop med hela laget varenda vecka ända sedan 2000-talets start. Vi har väldigt bra spelare och en bra struktur. Vi diskuterar med andra, jobbar på våra system och spelar mycket”.

Målsättningen för VM i Marocko senare i år är given.

”I de två senaste VM-turneringarna har vi blivit tvåa. Vår ambition är att vara bättre än så den här gången. Men det finns många bra lag så det kommer bli tufft”.

Efter matchen mot Nederländerna kommer det öppna landslaget möta världsmästarna Schweiz i två matcher, 17/5 samt 25/5.

”Vi har haft ett längre läger och följt upp det med veckovisa gemensamma träningar. Det känns som om vi är på rätt väg. 2024 ska vi vara så bra förberedda som vi bara kan. Matcherna mot Nederländerna och Schweiz är viktiga steg på vägen”, säger Fredrik Kronmarker.

I de första 16 brickorna mot Nederländerna spelar:

  • Nyström/Wrang mot Molenaar/Verbeek
  • Bertheau/Hult mot van den Bos/van Lankveld
  • Rimstedt/Rimstedt mot Muller/de Wijs
  • Michielsen/Cullin mot Mendes de Leon/Sprinkhuizen

Följ gärna spelet på Realbridge via denna länk!