Polen 1 vinnare av TSC 2023

Transatlantic Seniors Cup är över för denna gång. Det blev vinst i tävlingens sista mats, 12.98 -7.02 och vi slutade på sjätte plats i swissen, en total åttonde plats i tävlingen.
Polen 1 fortsätter att vara laget att slå för övriga länder, de vann finalen över Österrike, men bara med 11 imp denna gång!

För veteranlaget är det närmast den avgörande matchen om vilka som spelar VM i augusti/september som väntar den 25-26 februari. Matchen spelas på BK S:t Erik i Stockholm mellan lag FD med Johan Sylvan-Mårten Gustawsson, Henrik Wegnelius-Göte Berntsson och Narre med PG Eliasson-Gunnar Elmroth, Björn Wenneberg och Göran Selldén.

Onsdag 8 februari

På onsdagen spelades en jämn match mot England Pryor. Slutresultatet skrevs till 36-39, 9.18-10.82 och vi ligger kvar på sjunde plats med dryga 11 vp upp till toppen.

I kväll spelas turneringens sista match, där möter vi Canada West och de som spelar är Anders Morath, Tommy Gullberg, Ulla-Britt Goldberg och Lars Goldberg.

Finalen spelas mellan Österrike och Polen 1. Efter halva matchen leder Polen 1 med 51-23.

Tisdag 7 februari

Även tisdagens match bjöd på höga impsiffror, tyvärr gick det åt fel håll denna kväll. Vi hade ledningen med 30-0 efter sex brickor, låg under med 30-60 efter 17 brickor och förlorade till slut med 42-60.
Vi ligger nu på sjunde plats i tabellen som är mycket jämn med endast dryga sex vp upp till toppen.
Det är två matcher kvar att spela. Ikväll möter vi England Pryor och för Sverige spelar BG Olofsson, Urban Finnsson, PG Eliasson och Gunnar Elmroth.

Måndag 6 februari

Måndagens match innehöll stora impsiffror åt båda håll och det bästa var att de flesta impen kom till Sverige Smile Vi vann till slut med 89-56, 16.66 - 3.34 och toppar nu tabellen i kampen om den tredje platsen i tävlingen.
I kväll möter vi Litauen, de som spelar är Bengt-Erik Efraimsson, Mats Axdorph, Göte Berntsson och Henrik Wegnelius.

Torsdag 3 februari

I veckans sista match flöt spelet på lite bättre och vi vann över The dutch masters med 16.52 - 3.48. Spelet kan ses här
Vi ligger nu på andra plats i swissen om bronset som fylls på med lag från finalspelet.
På måndag spelar PG, Gunnar, BG och Urban och vi möter ledande Scotland White.
Heja Sverige!

Onsdag 2 februari

Det blev tyvärr förlust med 42 imp i 16-delsfinalen och vi får sikta på att ta tredjeplatsen via swissen som spelas över 20 brickor/kväll i kväll samt måndag-torsdag nästa vecka.

I kväll möter vi ett nytt lag från Nederländerna, denna gång med bl.a. Rob Walker som tidigare bott i Sverige. Anders Morath, Tommy Gullberg, Bengt-Erik Efraimsson och Mats Axdorph spelar matchen som startar kl: 20.00 och visas på BBO med 30 minuters fördröjning.

Tisdag 1 februari

Med två vinster på tisdagskvällen, 14.54 mot USA och 12.84 mot Nederländerna, slutade vi på fjärde plats i kvalet och är vidare till slutspel.
Vi fick välja motståndare som fjärde lag och valde laget vi spelade mot tidigare på kvällen, Nederländerna.
I 16-delsfinal och kvartsfinal spelas 30 brickor i tre segment om tio med spelstart 18.30, 20.00 och 21.30.
Ikväll spelar PG Eliasson, Gunnar Elmroth, Göte Berntsson och Henrik Wegnelius.

Måndag 31 januari

På måndagskvällen återupptogs spelet i Transatlantic Seniors Cup.
Vi förlorade med 1.85 - 18.15 vp mot ett välspelande Canada Murray och tog sedan igen lite mot Polen Andrzejki där vi vann med 14-8 - 5.2.

Inför de två sista kvalmatcher ligger vi på sjätte plats i tabellen. De sju främsta lagen får i turordning välja motståndare bland lagen placerade 9-16. Lag 17-26 spelar en swiss (gröna hissen) om tredjeplatsen.

Johan Sylvan, Mårten Gustawsson, Björn Wenneberg och Göran Selldén spelar kvällens matcher.

Torsdag 26 januari

På torsdagskvällen spelades veckans avslutande två matcher. Vinst 14.8-5.2 mot Israel, sedan var det dags att möta de regerande Europa- och världsmästarna Polen 1 där vi fick med oss 2.32 vp.
Det är fyra matcher kvar i kvalet och vi ligger fortsatt bra med på fjärde plats i tabellen.

På måndag återupptar spelet och vi möter Canada Murray i den första matchen för kvällen. Anders Morath, Tommy Gullberg, BG Olofsson och Urban Finnsson spelar.

Onsdag 25 januari

En smygvinst med 10.77-9.23 mot Canada West och 14-6 mot ledande Österrike gör att vi efter hälften av kvalet ligger på tredje plats.
Veckans sista matcher spelas ikväll och de som spelar är Ulla-Britt Goldberg, Lasse Goldberg, Göte Berntsson och Henrik Wegnelius.
I kvällens första match möter vi Israel.

Tisdag 24 januari

En förlust och en vinst på tisdagen, 6,86 - 13,14 mot Belgien och 15,29 - 4,71 mot England Penfold. Vi ligger bra med i toppen, nu på fjärde plats knappa 3 vp efter Belgien.
I onsdagskvällens första match möter vi Canada West och de som spelar är Johan Sylvan, Mårten Gustawsson, Björn Wenneberg och Göran Selldén.

Måndag 23 januari

Sverige fick en bra start och toppar tabellen efter de första två matcherna. Vi började med 20-0 mot England Pryor och följde upp med 13.14 mot Tyskland 1. Det innebär 0,45 vp före Belgien som därmed står på tur att möta i kvällens första match. BG-Urban, UllaBritt och Lasse spelar.

Transatlantic Seniors Cup 23 januari - 9 februari

Polen och Canada arrangerar den tredje upplagan av Transatlantic Seniors Cup. 28 deltagande veteranlag på landslagsnivå kommer att spela turneringen på BBO under tre veckor 23 januari - 9 februari.

Den första matchen spelas mot närmast följande lag i WBF:s världsranking. Sverige är seedat på femte plats i världsrankingen och spelar därmed mot sjätteseedade England Pryor i kvällens första match.
Laget som spelar båda matcherna på måndag kväll är BG Olofsson-Urban Finnsson och Göte Berntsson-Henrik Wegnelius.

Sverige deltar med ett lag på spelarnas eget initiativ. Undertecknad har lovat att hjälpa till med line up samt administrativ stöttning och kommer tillsammans med veterankapten Olle Wademark att observera spelet.

Samtliga matcher kommer att visas i Vugraphen på BBO med 30 min fördröjning.

Sveriges lag

Sverige ställer upp med 16 spelare, varav fyra hoppar av efter kvalet och fyra hoppar in i slutspelet då man får ha med max 12 spelare i laget samtidigt.

Lag Spelare BBO-namn
SWEDEN
Johan Sylvan JoppeSyl
Mårten Gustawsson lagom
Anders Morath andersm
Tommy Gullberg psotogul
Gunnar Elmroth Turnip1
PG Eliasson PGEliasson
Henrik Wegnelius Henrikweg2
Göte Berntsson 99122
Ullabritt Goldberg ullan
Lars Goldberg mrgold
Göran Selldén sellden
Björn Wenneberg TopBjorn
Bengt-Erik Efraimsson berik56
Mats Axdorph Axdorph63
Urban Finnsson UrbFin
Bengt-Göran Olofsson bgo

Program och upplägg

Månd-torsd 23-26 jan samt månd-tisd 30 jan-31 jan
12 ronder Gröna Hissen (GH), två matcher/kväll kl: 19.30 samt 21.15, 10 brickor/match.
Första ronden seedad efter WBF:s veteranranking.

Onsd-torsd 1-2 feb
De 16 främsta lagen spelar round of 16 om 3x10 brickor på onsdagen.
Vinnarna spelar sedan kvartsfinal om 3x10 brickor, på torsdagen. Spelstart för respektive segment är kl: 17.30, 20.00 samt 21.30.

Lagen som inte kvalat in till slutspel får chansen att spela till sig bronsmedaljerna via en ny GH där en carry over med 1/3 av kvalpoängen tas med. En match om 20 brickor/kväll spelas med start kl: 20.00.

Förlorarlagen från KO-matcherna flyttas in allteftersom matcherna där har spelats.
Fullständiga regler för detta finns i regelverket: CoC.

Månd-torsd 6-9 feb
Semifinal och final spelas över 40 brickor, 10 brickor/segment, två segment/kväll med start kl: 20.00 och 21.30. Semifinal månd-tisd och final onsd-torsd.

Medaljer till topp tre och till vinnaren även Julian Klukowski Trophy som Victor Markowicz instiftat till minne av sin tidigare partner.

Heja Sverige!