Juniorkapten

SBF söker ny juniorkapten för snarast möjliga tillträde.

Den trojka som lett vår juniorlandslagstrupp har beslutat sig för att frånträda sina poster, vilket innebär att Svenska Bridgeförbundet behöver en ny ledning som kan ta hand om våra landslagsjuniorer.

Det senaste året har arbetet delats mellan en övergripande ”Juniorkapten” – Karl Asplund, och två truppansvariga för respektive U26 och U21 - Johnny Östberg och Micke Grönkvist. Denna arbetsform kan kvarstå eller förändras, allt efter en diskussion med den tillträdande juniorkaptenen. De tre ovan nämnda är villiga att assistera kommande juniorlandslagsledning dels i övergångsfasen i höst, dels sporadiskt som, t ex, hjälp som föreläsare/coach i något läger eller dylikt.

SBF söker i första hand en övergripande ansvarig ”Juniorkapten” med vilken vi kan diskutera arbetsformer och arbetsfördelning.

I rollen ”Juniorkapten” ingår att ha ett övergripande administrativt ansvar för de juniorer som anmäler intresse för landslagsbridge, följa upp träning och eventuella läger och att ta ut landslag till uppdrag. Närmaste uppdrag är JEM 2024 där vår ambition är att delta i så många klasser som möjligt.

I rollen, som ingår i Uttagningskommittén (UK), finns också ett ansvar att tillsammans med ordförande UK tydliggöra regler för deltagande och förväntningar på träning, samt på vilka grunder landslag kommer att tas ut.

I och med att JVM spelats kan vi sätta fullt fokus för nästa tävlingssäsong, och vi önskar därför att en ny juniorkapten tillträder så snart som möjligt.

Om du är intresserad och anser dig ha de egenskaper som behövs för att ta denna viktiga och spännande roll, skriv då några rader till UK Martin Löfgren (martin.lofgren@yahoo.se) med kopia till Verksamhetschef Suzanne Lemborn (sle@svenskbridge.se) där du beskriver dig själv och varför du tror att du skulle passa i rollen.

Välkommen med din intresseanmälan senast 31 augusti 2023!