Chairman´s Cup - Efter sex dagars spel – allt avgjordes i sista given

Vilken dramatik det blev när årets upplaga av Chairman´s Cup avgjordes.
– Vi gick om på bricka 64, säger Magnus Eriksson, lagkapten för Rooftop Palma.

På torsdagskvällens spelades finalen i lagtävlingen Chairman´s Cup som i år lockade 137 lag från 17 olika nationer till Örebro och Bridgefestivalen.
Tävlingen med ett kvalspel över två dagar och därefter cupspel i fyra dagar.

Sista given avgjorde

Efter sex dagars och närmare 300 brickors spel avgjordes finalen på den s e x t i o f j ä r d e och absolut sista brickan.
Rooftop Palma med Magnus Eriksson som lagkapten noterades för 5–0 (i imp) och vann därmed med 83–82 över lag Nordisk Kombination med bland annat Peter Fredin i laget.

Svängig final

Finalen var en svängig historia där Rooftop Palma låg under i halvtid.
– Ett tag ledde vi med 24 imp, säger Magnus Eriksson som varit med och vunnit Chairman´s Cup tidigare.
I vinnarlaget från 2007 och 2008 ingick då som nu Tobias Törnqvist. Också Arne Larsson har en CC-vinst (2004) på meritlistan. I laget spelade också Magnus söner Ola och Mikael Rimstedt samt Roger Wiklund. Alla är meriterade spelare med flera höga placeringar i Bridgefestivalens stora lagtävling.

Roger på tåget

– Roger hade dock inte tid att stanna utan fanns med på telefon från tåget när vi scorade resultaten, säger Magnus Eriksson och fortsätter.
– Vi var fyra från början, men jag lyckades övertala Roger, som löste sin familjesituation, och kunde vara med. Han hade inte spelat en enda bricka i år innan Chairman´s Cup.
Även om han möjligen kanske var ringrostig så fanns mycket rutin i laget inte minst från lagspel. Lägg därtill att Magnus, Ola och Mikael spelar i samma lag i elitserien, Harplinge, som slutade tvåa den gångna säsongen.
Att få spela Chairman´s Cup och vinna med barnen tyckte Magnus Eriksson var extra roligt, eftersom det från början inte var alldeles självklart att de skulle vara med i laget.

I semifinalen vann Rooftop Palmas mot lag Skalman med Krister Ahlesved, Jonas Peterson, Johan Sylvan, Mårten Gustawsson, Niklas Warne och Kathrine Bertheau med 142-114.

Höjde swishkontot

För att vara på säkra sidan, om det skulle bli en finalseger, så garderade Magnus Eriksson upp sig.
– Jag höjde mitt swishkonto till 50 000 kronor i morse.
För det är just den summan som går till vinnarlaget.
Och som sagt det gick ju vägen för lag Rooftop Palma.

Lägenhet bakom lagnamn

Lagets namn?
– Tobbe (Törnqvist) har en lägenhet i Palma, en terrass på taket där vi satt och spelade bridge. Därav namnet, säger Magnus innan han drog iväg för att fira CC-segern.

Sen till starten

I Rooftop Palmas motståndarlag i finalen ingick förutom Peter Fredin också Tor Eivind Grude, Christian Lahrmann, Christian Bakke, Suzanne Lemborn och Gudrun Strandberg. Lemborn och Strandberg fick hastigt rycka in eftersom Fredin och Lahrmann inte hann till kvalstarten i tid.

SPONSOR: MATS QVIBERG


Genvägar till nyheter från …


Genvägar till tävlingsresultat …
vinnare_cc_2022.jpgLag Rooftop Palma Chairman´s Cup.
tvaa_cc_2022.jpgLag Nordisk kombination, Chairman´s Cup.
vinnare_bonus_cupen.jpgLag Sjöqvist, Chairman´s Cup.
pallen_cc_2022.jpgPrispallen Chairman´s Cup.

Samarbetspartners