Allmän information

Chairman’s Cup är en lagtävling som spelas lördag-torsdag, 30 juli - 4 augusti. Senaste anmälan fredag 29 juli kl 20.00. Kaptensmöte på Scandic Grand, lokal Elvy lördag kl 12.00 på engelska och kl 12.30 på svenska.

Här hittar du allmän information om deltagande i Chairman’s Cup, systemregler, startavgifter, priser, format, program, vandringspris, överlappning med SM Par Dam, och annat matnyttigt.

Vad är Chairman’s Cup?

Om du letar efter heltäckande beskrivningar av våra tävlingsregler och -bestämmelser kan du gå till denna sida, där kommer det fullständiga regelverket för Bridgefestivalen 2022 att publiceras när det är färdigt.

Anmäl lag

Kom ihåg att anmäla lag senast fredag 29 juli kl 20.00. Där ser du också aktuell startlista.

Allmän information

Chairman’s Cup är en tävling öppen för alla som spelas på Conventum Arena i Örebro. Det är en lagtävling med högst sex deltagare per lag som inleds med ett kval i form av Gröna Hissen och avslutas med raka cupmatcher. Tävlingens namn kommer av att tidigare ordföranden för Svenska Bridgeförbundet, Mats Qviberg, sponsrar tävlingen.

Om man blivit utslagen i första rundans kval så är det fortfarande inte slut för det laget. Lag som placerar sig 33-64 kommer att spela bonuscupen som går parallellt med huvudcupen. Den pågår ända fram till finalen och vinnaren/förloraren i bonuscupen blir sammanlagt trea/fyra i tävlingen. Lag som blir utslagna i huvudcupen av CC flyttas ned till bonuscupen.

Med start i kvartsfinalen på tisdagen sänds en match per omgång via BBO.

Mer om formatet går att läsa här. Mer om programmet går att läsa här.

Deltagare

Chairman’s Cup är öppen för medlemmar i Svenska Bridgeförbundet eller annat lands bridgeförbund som är medlem i WBF. Max sex deltagare per lag.

Systemregler

B-system gäller i Gröna Hissen och de korta cupmatcherna (lördag-söndag). Från och med de långa cupmatcherna tillåts A-system. Oavsett systemnivå ska deklarationer överlämnas till motståndarna direkt vid val av motståndare.

Startavgift

Du kan läsa om startavgifterna här samt om (frivillig) förskottsbetalning via bankgiro/postgiro här.

Prisfördelning

Du kan läsa om prisfördelningen här.

Format

Du kan läsa om formatet här.

Överlappning med SM Par Dam

SM Par Dam och kvalet i Chairman’s Cup (CC) överlappar en rond. Därför kan lag givet vissa förutsättningar tillåtas att starta i rond 2 i CC. Det intressanta är hur många spelare i laget som inte deltar i SM Par Dam. Vid fyra eller fler sådana spelare måste de påbörja CC-spelet i rond 1, vid tre eller färre får de starta i rond 2.

För lag som påbörjar spelet i CC i rond 2 gäller följande:

  • Obligatorisk föranmälan till kansliet om att få starta i rond 2. Föranmälan ska ske före spelstart i SM Par Dam fredag 30 juli.
  • Dessa lag får starta med en transport om 10 VP, det vill säga 50 % av 20-0-skalan.
  • Begränsad rätt att lägga till spelare i laget senare i tävlingen, det vill säga kriterierna för startronden får inte ändras.

Skärmar och internetsändning

Med start i kvartsfinalen kommer matcherna att spelas med skärmar. Regler för skärmar finns på Tävlingskommitténs minisajt.

Kvartsfinalen, semifinalen och finalen kommer att sändas på internet. Till skillnad från tidigare år kommer ingen ramateater finnas på Scandic.

Mästarpoäng

I Gröna Hissen delas silverpoäng ut. Från kvartsfinalen och framåt spelas om guldpoäng medan de tidigare cupmatcherna ger silverpoäng. I bonuscupen spelas det om silver- och guldpoäng beroende på vilken omgång som det är fråga om.

De exakta reglerna för utdelning av mästarpoäng går att hitta i tävlingsbestämmelserna.

För nytillkomna

Vad är Chairman’s Cup?

Samarbetspartners