Hoppet lever..

Tisdag är mästerskapens sista dag och vi har ännu chans till två medaljer, vi ger oss inte förrän sista kortet är lagt!

Resultat och tabell finns sammanfattade i Dag-för-dag

Officiell sida | Resultat/Running Scores | Minisajt | Dag-för-dag | BBO | Här hejar vi |

Karl sammanfattar dag 7

Vi börjar med gårdagens trekamp, hur gick det egentligen? Bridgen tror jag att alla har koll på.

Utan att gå in på några detaljer så floppade lag Dölflopp i både skottkärrerace och pilkastning. I Chicken fight i poolen blev det dessutom magplask, men viktigast av allt var att alla hade väldigt kul.
Resultatet då:

1:a: Ngavsdirts med Sanna Clementsson, Maya Lo Björk Heed, Andreas Abragi och Alexander Sandin. 2+1+1=4 platspoäng.
2:a: Fair Play med Tobias Bern, Erik Hansson, Andrea Nilsson och Ivar Lichtenstein. 1+2+2=5.
3:a: Dölflop med Klara Gustafsson, Harry Hjort Warlenius, Filip Asplund och Castor Mann. 3+3+3=9

Nu planerar vi för fullt kvällens aktiviteter vilket vi givetvis hoppas kunna rapportera om i morgondagens rapport, det lutar åt något slags kortspel.

Vid dagens frukost var det inga undantag, ledarna var först. Vi hann nästan diskutera klart hur det kom sig att undertecknad, Carina och Lars började spela bridge. Sedan trillade ungdomarna in en efter en och jag kunde ej notera att några frukostmönster bröts även om Tobbe höll på att glömma sin kopp med varm choklad.

Matcherna

Vi var väldigt hoppfulla inför dagens spel.
U21 tog två sköna segrar mot Tyskland och Turkiet. Tyvärr fick vi stryk av Israel i match tre, sedan en ny viktig match mot Danmark som, precis som vi är med i kampen om främst bronsmedaljerna. Matchen började bra med 25-3 ledning, men Danmark jobbade ikapp och vi vann till slut med 2 imp.

U26 startade bra och vi vann första matchen med 16-4. Tyvärr fick vi stryk mot Ungern i match två. Vi har ett domslut angående brake in tempo där, , men som förmodligen inte går vår väg.
Match tre, som visades på BBO, var länge en jämn match. Med lite svensk vänlighet fick våra motståndarna göra en undo. Vid det andra bordet tackade man genom att åberopa ett trumfstick vid en svensk claim utan förklarat spel. I mästerskap är det vanligt att man bara visar upp korten och claimar för att spara tid då alla vet att man kan räka till 13. Enligt regelboken ska man dock berätta hur man spelar och resultatet skrevs därför till en straff och 10 imp ut.

Heja Sverige!