En lång dag..

Med några dagar med sju spelstarter, sju jämförelser och sju line ups utöver scouting av de andra lagen samt ha koll på det egna spelet kommer vi inte att vara sysslolösa under JEM i Eindhoven.

Kapten Karl har sammanfattat den första dagen så här:

Dag 1

Tidig morgon för samtliga där de flesta (alla utom Lars Nilsson, Erik Hansson, Harry Hjort Warlenius och Ivar Lichtenstein ) samlades på Arlanda 05.10 vilket betydde att de flesta hade ställt klockan någon gång mellan 03.00 – 04.00 på morgonen. För juniorer verkar detta vara som att kliva upp mitt i natten.

Maya Lo och Andrea fick under måndagen i all hast sätta sig på en buss till Arlanda då deras flyg från Göteborg var inställt. Då det tar några timmar att ta sig mellan Varberg och Arlanda och nattågen var fullbokade fick de påbörja resan dagen innan och kunde starta dagen med hotellfrukost.

Väl på Arlanda checkade vi in via SAS incheckningsautomat där det inte var någon kö alls, bagage drop tog max 10 minuter och därefter vardetdags för säkerhetskontroll. Kön kändes väldigt lång men vi kom in på ca 30 minuter. Med 1 timme och 50 minuter tillgodo passade några på att äta Max hamburgare, andra bönor i tomatsås och några kaffe.
Andreas Abragi som följt alla spelare på Cuebids och analyserat deras budgivning passade vänligt på att påpeka att kaptenen bjudit väldigt passivt på en bricka.

Väl på flyget var det många trötta ungdomar. Tänk er att ni gått bet i en storslam där man slagit en mask åt fel håll… ungefär så såg några av ungdomarna ut.

När vi väl landat på Schiphol blev det en lång väntan kvar inne i planet då det var brist på personal som kunde ta emot oss – vi som var ivriga att komma vidare. När vi till slut kom ut ur flygplanet möttes vi av 35-gradig värme och varmare skulle det bli…

På Schiphol anslöt Erik Hansson och Lars Nilsson. Till lunch blev det Burger King som Lars Nilsson bjöd på, stort tack för det!
Efter lunch var det dags för tåg till Eindhoven med byte i Rotterdam. Vi hamnade på samma tåg som de grekiska och turkiska trupperna.
Väl framme i Eindhoven blev det en sista bussresa till spelhotellet där vi ska spela, sova och äta fram till tisdag i nästa vecka.
Äntligen framme efter en lång resdag.

Efter incheckning för de flesta av oss, två par fick inget rum förrän vid 20-tiden…och sedan registrering för att hämta ut vår badge, en trevlig väska, ett par kortlekar, en T-shirt samt lite annat smått och gott blev det fri lek för alla under 26 år vilket visade sig innebära bad i poolen.

Vi ledare gick på Captains meeting där det gicks igenom lite regelverk, delades ut lösenord för Line up och pratades en hel del om elektronisk budgivning.

Ivar anlände vid 17.30 och hann vara med på invigningen klockan 19. En riktigt bra invigning med roliga tal och uppträdande av illusionister. Det följdes upp med en supertrevlig buffé och sedan ett lagmöte innan det var dags att varva ner och gå till sängs.
Harry meddelade under kvällen att han satt fast i Rotterdam då alla tåg var inställda. Efter en del stök gick det till slut ett tåg som arrangören mötte upp med taxibuss och lagen var till slut kompletta runt 23-tiden.

BBO onsdag

U21 startar 09.30 med match mot Nederländerna, Harry och Ivar får sovmorgon. I övriga matcher möter vi England, Irland och slutligen Italien på BBO 16.25.

U26 startar 10.00 mot Skottland. Castor Mann och Erik Hansson vilar.
I match två med start 13.40 möter vi Tyskland på BBO.