Leta fram distriktets juniorrekryterare (Distriktsträffen 16)

Som ni säkert har läst på hemsidan har ett projekt ”Juniorlådan” igångsatts. Målet med projektet är att grundligt se över alla delar i hur vi attraherar och utbildar unga, samt ökar det antal som stannar i bridgen.

SBFs styrelse har beslutat att avsätta 2 timmar på lördag förmiddag under Distriktsträffen för att diskutera ”Juniorlådan” och hur vi går vidare i projektet.

Vi antar att alla distrikt är intresserade av hur vi ökar antalet unga spelare, och ber därför att ni förbereder er för en diskussion i ämnet, och speciellt följande frågor:

• Vilka resurspersoner kan mobiliseras i ert distrikt med avseende på följande tre områden:
• Kontakt med skolledning (idealiskt: skolledare, men även personer med goda kontakter med skolledare är bra)
• Kontakt med media (i ”Juniorlådan” ingår att göra PR för bridge för unga)
• Bridgelärare (en eller fler som kan tillse kontinuerlig undervisning)
• Har ni erfarenhet av en lyckad utbildningsaktivitet för unga som ni kan dela med er av?

Som läget är nu ser vi för oss en konkret uppstart höstterminen 2017. Tiden fram till dess måste användas till att göra klart alla delar av ”Juniorlådan” och förbereda oss. Detta inkluderar färdigställande av lämplig kursplan och material, kontakt med skolor och vara ute i tid för elevens val (eller vara förberedd på andra sätt att ”möta” juniorer).

Under Distriktsträffen önskar vi diskutera hur många platser i landet vi ska starta upp i, och på dessa platser behövs såväl resurser för själva aktiviteten som hjälp med ”Juniorlådan” som projekt.

Därför ber vi er att föreslå lämpliga och intresserade personer från ert distrikt att delta i projekt ”Juniorlådan”. En uppstart i ett distrikt förutsätter att man medverkar i projektet från hösten 2016.

Vi ser fram mot en intressant och fruktbar diskussion”

Martin