Matchens giv - Rond 8:1

Thomas Karlssons mardröm

I lördagens första match möttes Harplinge och Jämtlands Morgan. Första halvlek var ganska jämn när följande giv dök upp:

kn1096543
kn105
632
K7
ED972
D
Kkn1075
8
K63
E10763
ED94
ED2
84
Kkn98542
8
9
Nord
Öst
Syd
Väst
Nord giv
Ö-V i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Michielsen
Sandin
Cullin
Karlsson
3
4
Dbl
4
Pass
Pass
Dbl
Pass
Pass
Pass

När Cullin klev in med 4 för att visa de mjuka färgerna tyckte Thomas att han hade en rimlig straffdubbling. Inte blev handen direkt sämre när Marion flydde till 4, så det blev en ny röd lapp.

Alexander Sandin trodde inte mycket på att godspela spaderstick, så han inledde med klövertvå som gick till knekt och dam.

Än såg det ganska bra ut för försvaret och Thomas slog ifrån sig med spadersingeln. Den tog Marion med handens ess för att spela trumf till damen. Thomas kröp och Marion fortsatte med klöverkung till ess och stöld.

Nu började det osa bränt. Den där klövertian som blivit hög var oroande men nog borde väl Alexander ändå ha spaderdam?

Icke så, skulle det visa sig. Marion fortsatte uttrumfningen med kungen och fick behålla den men sedan stack Thomas knekten med esset. Nu fanns inte längre någon straff. Marions hjärterförlorare försvann på klövertio och Thomas fick försvarets sista stick på trumftian.

Brickan kostade 12 imp när Nord vid andra bordet öppnat med 4 och fått behålla det för två odubblade ozonsstraff.

Gick kontraktet att straffa? Ja, hjärterutspel sätter upp kungen innan klövern hinner godspelas – men hur skulle Nord kunna hitta det?