World Bridge Games 2020 – tid klar

Dagen före julafton fick vi en klapp i form av besked om WBG (tidigare ”OS”) från World Bridge Federation.

WBG kommer att gå av stapeln i italienska Salsomaggiore mellan 21 augusti och 4 september 2020.

Tydligen avser man att göra ”Salso” till en riktig bridge-metropolis nästa år, då JVM spelas där 31 juli till 9 augusti, och junior-EM (öppet för alla att anmäla sig, dock inte trans-nationellt) därefter.

Det har dessvärre florerat många rykten och spekulationer om tid och plats för WBG 2020, så det är skönt att beslut nu fattats, trots att det kommit sent för vår planering.

Att mästerskapen placerats i Salsomaggiore, som har varit slagfält för många stora mästerskap tidigare, kommer nog att glädja många.

Dock får detta en praktisk konsekvens: SBF har som policy att undvika att placera SM-finaler och Allsvenskans Elitserie under stora internationella mästerskap. I sin tur innebär det att vi nu ser efter möjligheten att flytta 2020-höstens första omgång för Elitserien/Superettan från de i det preliminära spelprogrammet kommunicerade datumen: 28-30 augusti. Nytt datum kommer att kommuniceras så fort som möjligt, och hänsyn kommer/måste tas till andra stora tävlingar och tillgång på spellokal/boende.

Samtidigt kommer också datumen för den andra omgången att definitivt spikas, men sannolikt blir det de datum som står i det preliminära spelprogrammet: 16-18 oktober.