Framme i Chennai och VM är invigt

Vi var 12 personer som gav oss iväg mot Indien på fredagen, sju från veteranlaget och fem från Öppna laget, Sven-Åke Bjerregård skulle möta upp i Dubai, Johan Upmark var redan på plats och Niklas Warne skulle komma med nästa flyg.

Officiella VM-sidan | Vår VM-sida | BBO

Eftersom man var tvungen att checka in bagaget senast 90 min före avgång var vi tidiga på Arlanda. Det blev en lunchmacka för de flesta och som vanligt en massa brickor som skulle analyseras Smile

Vi flög med Emirates, vilket var en angenäm upplevelse, sköna säten, bra med utrymme, bra mat och fantastisk underhållning med bl a 750 filmer, massor av tv och för spelnördarna massor av spel.

Efter drygt sex timmars flyg mellanlandade vi i Dubai. Ca 4,5 timmars väntan var inte skönt, men några kikade på golf och andra roade sig med ett tärningsspel som PG kallade tankebox, det var lättsamt o ungefär så mycket man orkade tänka runt två på natten. Tiden gick iallafall rätt snabbt.

Efter ytterligare en fyra timmars flygresa var vi äntligen framme i Chennai. Nu var vi väldigt trötta och med varsel om att vi inte skulle få våra rum förrän på em var vi rätt ”hängiga”.
Värmen slog emot en när man kom ut från flygplatsen, det är runt 30-32 grader och en luftfuktighet som gör att det rinner längs ryggen ganska fort.

En busstur i Indien får en att förstå att livet ibland hänger på en skör tråd, jisses vad de kör!! Det kommer bilar o mopeder från alla håll, det är ett under att det inte händer fler olyckor.

Väl på hotellet fick vi glädjebeskedet att vi genast kunde få våra rum, det var obetalbart och de flesta somnade nog inom en halvtimme.

Efter ett par timmars sömn tog man en dusch och kunde tänka klart igen.
Lagerman kom rusande och kunde inte registrera det öppna laget då det inte hade betalats någon Startavgift. Det hade uppenbart försvunnit i röran kring att få ihop lag, boende o resor med kort varsel.

4 500 dollar, cash, var det inte riktigt någon som hade på fickan så Lagerman och jag gav oss ut och letade en bank eller en uttagsautomat. Det var med livet som insats kan sägas…
Det är livsfarligt att korsa en väg, rödljus verkar inte finnas och att stanna för övergående är inte något man gör om man inte måste. Några poliser fanns till hands och hjälpte till att stoppa trafiken, annars hade jag nog aldrig vågat gå över.
Nåväl, vi hittade en bankomat, jag fegade o testade först med ett uttag motsvarande ca 500 svenska. Det var nog tur det, för några pengar kom inte ut.
Vi gick tillbaka till hotellet och försökte övertala WBF om att vi skulle betala direkt från kansliet på måndag. Det gick bra och öppna laget fick även de sina grejor till slut.

Kl 16 var det dags för presskonferens med WBF ang den senaste tidens fuskanklagelser.
Det var mycket folk och en hel del frågor ställdes, men inte så många svar gavs.
Kontentan var dock att man anser att det är spelarnas ansvar att anmäla händelser och avvikande beteenden, det ska göras varje gång man misstänker något och till tävlingsledarna i aktuell tävling.
Om man upplever att den/dessa inte lyssnar ska man gå ett steg till och prata med ansvariga för tävlingen, klubb eller förbund som i sin tur måste anmäla till EBL/WBF om det verkar finnas fog för anklagelserna.
EBL och WBF har sedan skyldighet att utreda och har makten att bestämma vilka länder som ska bjudas in till spel i EM/VM.
Zia Mahmood fick mikrofonen och lät meddela att han skäms när hans barn och hans kompisar på golfklubben frågar hur han kan hålla på med denna ”fusksport”. Han kommer aldrig att välkomna dessa spelare i sitt hem eller som sina vänner och han önskar att WBF ser till att det finns forum för att hjälpas åt att tillsammans få bort denna typ av spelare.

Efter presskonferensen var det dags för kaptensmöte, vi har ju varit med några gånger nu och det var inga nyheter. Vi fick koder, mailadress och länk till lineup via nätet. Vi förvissade oss om lineupptiderna, var lokalerna låg och toalettregler sedan var det över.

Vi hann upp på rummen några minuter innan det var dags för invigning.
den var ovanligt lång och ovanligt bra måste jag säga. Talen var tal, de blir sällan roliga, men underhållningen var högklassig, stundtals riktigt, riktigt bra!
Efter invigningen bjöds på indisk buffé och mingel. det var gott och trevligt.

Under invigningen kom det ut att två polska spelare hoppat av pg a fuskanklagelser samt att det gick rykten om att även Bulgarien hoppar av, med samma anledning. Uppgifterna är obekräftade, vi får väl se hur många lag som kommer till start imorgon..
Det kan iallafall konstateras att det var ganska tomt på Polens platser vid invigningen.

Vi drog oss nog tillbaka till rummen redan vid 10-tiden, de flesta sällskapade nog med Stenson och golf framför tv:n innande somnade.
Stämningen är god, även om vi är trötta efter ett långt dygn med resor och möten.

Kl 7.30 svensk tid kör vi igång imorgon.
För veteranerna spelar Wenneberg-Selldén, Eliasson-Östberg första matchen mot Kina, därefter väntar Indien och USA1.
Öppna laget börjar mot Jordanien och har sedan England, USA 1.
Där vet jag inte vad det blir för lineup då vi tappade varandra efter invigningen och de bor på ett annat hotell. Jag vet dock att det är svenskt på BBO både mot England i match två och mot USA i match tre, missa inte det!
Kl:11.00 och 13.40.

Nu dags att sova lite klockan är snart 01.00 här