Halva kvalet avverkat

Lite mer än halva kvalet är avverkat och tre av fyra lag ligger på slutspelsplats.

Officiella OS-sidan | Vår OS-sida | Resultat/Running scores |Micke rapporterar | BBO |Tidsschema BBO|

Under tisdagen passerade vi hälften av kvalets matcher.
Öppna laget ligger efter resultatraden 6,48, 12,03 och 15 på fjärde plats. Österrike och Spanien har dragit ifrån lite, därefter är det mycket jämnt om slutspelsplatserna. I Öppen klass går fem lag/grupp och bästa sexan vidare.

Damlaget hade en bra dag med stabilt spel över lag. Det gav resultatet 16,58, 7,20 och 13,28 och vi ligger nu på en sjätte plats i tabellen där åtta går vidare.

Veteranerna hade en på pappret mycket svår dag där man mötte topplagen i tabellen. Dagsfacit blev nästan medel, mycket p g a en rejäl käftsmäll mot Egypten där vi bara fick med oss 1.86 vp.
15,56 mot Polen, 10, 86 mot Kina och 9,64 mot Frankrike gör ändå att dagen kändes klart godkänd.

Mixedlaget vann ytterligare en match idag, mot ledande Australien, med 9,64 mot Tyskland och 6,29 mot Ryssland låg man på slutspelsplats, men efter 3,68 mot Bulgarien i sista matchen ramlade man utanför igen,
11 matcher kvar att scora, så än känns det lugnt, eller som Tommy Gullberg tröstande sa: Om ni bara börjar förlora med lite mindre siffror kommer det nog att gå bra Smile

Det händer lite mystiska saker vid borden. Dagens roligaste var när S-Å Bjerregård berättade att hans skärmkamrat fortsatte att bjuda efter att de båda avgett ett bud istället för att skicka över brickan till andra sidan skärmen. En del orutinerade mästerskapsspelare börjar redan bli trötta.

Det gäller i övrigt inte bara spelare utan även kaptener och coacher…
Nye damkaptenen Andreas har förstått att ett kaptensskap kan vara mycket utmattande. Lite sömn under match gör att man orkar en stund till Smile

Ylva Pyykkö och Anders Erikson hade en mindre rolig upplevelse när en TL kom fram till bordet under pågående spel där bordet dessutom var i tidsnöd. Han meddelade att Ylva och Anders inte hade lämnat in sina deklarationer i förtid och därför inte fick spela följande match samt att de hädanefter fick använda sig av WBF:s deklaraioner. Eftersom de bara är fyra i laget skulle det självklart uppstå problem..
Anklagelserna var naturligtvis felaktiga, men störde såklart paret i ett känsligt läge. man undrar hur oproffsigt en TL får uppträda i ett mästerskap…

När Berik och Anna skulle möta Australien påpekade den skackars killen att svenskarnas deklaration kanske borde förbättras lite då 8-10 NT inte stod med under speciella bud, efter att ha hittat ett par till kostigheter satte han huvudet mot händerna och såg rätt trött ut, han var nog rätt trött efter matchen också..

På kvällen gick många av spelarna till ett av många restaurangtorg och käkade en snabb middag innan de hastade tillbaka till hotellet för att se Sverige - Holland i fotboll.
Sven-Åke Bjerregård och Börje Rudenstål riggade upp matchen via dator till tv i hotellets pub så att alla kunde titta. Det tackar vi för!

Matcher onsdag

Damlaget börjar mot Turkiet. Emma - Ida, Pia och Kathrine spelar medan Maria och Catharina får sovmorgon. I övriga matcher möter vi San Marino och Egypten.

Veteranerna börjar mot Japan. Anders - S-Å, PG och Johnny startar, Göran och Björn har sovmorgon.
I övriga matcher möter vi Italien, Pakistan och Israel.

Öppna laget möter Förenade Arabemiraten. Frederic W - Johan S, Fredrik N och Johan U spelar och Tommy - Niklas får sova ut.
Övriga matcher är Egypten och Irland, där matchen mot Irland visas på BBO kl: 16.50.

Mixedlaget spelar som vanligt på fyra och möter i morgonmatchen USA. I övriga matcher möter man Ungern, Nya Zeeland och Israel.

Officiella OS-sidan | Vår OS-sida | Resultat/Running scores |Micke rapporterar | BBO |Tidsschema BBO|