Framme, invigt och redo för spel

Söndag 10.30 öppen klass - Sverige - Danmark på BBO.

Officiella OS-sidan | Vår OS-sida | Resultat/Running scores |Micke rapporterar | Inför OS BBO |Tidsschema BBO|

Strax efter 9 på lördagsmorgonen var vi 19 personer som strålade samman på Arlanda för färd mot OS i Wroclaw. Fyra reste från Göteborg, en från Syd Afrika och ytterligare tre startade lite tidigare från Arlanda och Skavsta.

Efter mellanlandning i Warszawa kom vi fram till ett Wroclaw som välkomnade oss med 27-gradig värme. En bussresa på ca 20 minuter förde oss till hotellet som känns helt ok för att vara ett IBIS. Flyget var lite försenat så det var bara att snabbt packa upp, vaska av sig resdammet och åka iväg till kaptensmöte.

Senaste årets fuskhärvor har resulterat i lite nya ordningsregler för spelarna. Efter budgivningens slut får endast spelförare och träkarl röra vid släde och bricka.
Budgivningen ska ske på ett symetriskt sätt med budkorten överlappande så att alla bud syns.
Korten ska läggas på samma sätt, inte ibland vågrätt och ibland lodrätt.

De meddelar också att de ska vara hårdare på systemdeklarationer. Man har uppmanat TL att titta på systemen och meddela om de inte ser bra ut samt uppmanar spelare att säga till om de ser deklarationer som inte stämmer. Spelarna kan då tvingas spela med ett system fastställt av WBF.

Ingen teknisk utrustning får tas med in i spellokalerna, varken av spelare eller publik. Inför matcherna kommer runt 10 bords spelare att scannas av med en apparat som avslöjar elektronisk utrustning.

Säkerhetsföreskrifterna är strängare än någonsin och man har meddelat att alla måste ha badge för att komma in i lokalerna. Säkerhetsvakter ska scanna alla badgear, de får då upp ett foto som ska överensstämma med personen som bär badgen, om inte får man vända om.

Det är bra att de tar tag i fuskarna och ser till att vi spelar under säkra förhållanden, men eskalerar detta börjar det ta lite för mycket tid och blir lite väl omständigt att spela bridge. Ska de scanna alla spelare/besökare varje gång de går in i arenan måste man hushålla med utebesöken, tur att det är 30 minuter mellan matcherna.

Fungerar det är det helt ok. Om alla väljer att komma till arenan och ska gå in till spel fem minuter före start, då kan det bli lite kö och känns som många onödiga vp-avdrag. Sverige brukar vara bra på tider så det är ingen större oro att det drabar oss.

Efter kaptensmötet var det dags för invigning. Det var som vanligt en massa tal och presentation av lagen, därefter buffé och mingel.

Vi har dryga 3 km till spelarenan och slog till på en taxi, det kostade knappa 40 kr, det känns som överkomligt delat på tre om man skulle missa bussen…

På söndag fm börjar allvaret. Först ut är Mixed och veteraner.
Start 10.00. Mixed spelar på fyra så det är alltid Efraimsson - Efraimsson och Pyykkö - Erikson, de startar mot Japan.
Veteranerna har Indien på schemat, Vi linear Eliasson-Östberg, Selldén - Wennerberg. Bjerregård - Morath får sovmorgon.

10.30 börjar damer och öppen klass.
Damerna spelar mot Brasilien. Vi linear Grönkvist - Ahlesved, Grönkvist - Övelius, Andersson - Bertheau har sovmorgon.
Öppen klass inleder på BBO mot Danmark. Nyström - Upmark, Warne-Bergdahl spelar. Wrang - Sylvan har sovmorgon.

Nu kör vi!
Heja Sverige!

Officiella OS-sidan | Vår OS-sida | Resultat/Running scores |Micke rapporterar | Inför OS BBO |Tidsschema BBO|