Om Visby BS

Välkommen till Visby BS!
Vi huserar i Bridgens Hus, en gul enplans, träbyggnad i anslutning till Kolgårdsgatan 20.
Klubben bildades 1948. Just nu är vi ca 80 medlemmar. Vi blir gärna fler.
Vi har normalt spel under säsongen från början av september till och med april. Men vi har även sommarbridge hela sommaren, normala somrar, med 2 -3 silvertävlingar. Program finns som bilaga.

Under säsongen 22-23 ändrar vi spelkväll från tisdag till måndag, sept–april spelar vi varje måndag kväll, onsdag kväll och fredag eftermiddag.
Vi har obligatorisk föranmälan till spelet alla dagar. Vill du spela så skall du vara dubbelvaccinerad, helst trippel, åtminstone denna säsong. Vi avvaktar sedan FHM rekommendationer.

Föranmälan sker senast dagen före på denna hemsida, du måste vara inloggad, via länken Tävling - Kalender - sök upp aktuellt datum och klicka på dagens spel, sök upp Anmäl, klicka på den så kommer ditt MID och namn upp i översta rutan - fyll i MID (eller förnamn -mellanslag - två bokstäver i efternamn) på din partner - klicka på rätt person - klicka skicka - klart! Du ser i startlistan om anmälan är mottagen. Om du kommer på att du vill spela samma dag - ring eller smsa ordförande så ordnar det sig oftast.

Måndag 1845, huvudkväll, vanlig partävling eller ibland barometer eller lagspel (lagföranmälan), se kalendern. Spelavgift 50:-. Gotländska Lagserien spelas 5 måndagar under hösten och 5 under våren. Under hösten -22 är det 29/8, 3/10, 31/10, 14/11, 5/12, denna kväll är det inget parspel.

Onsdag kväll 1800 och fredag kl 1300 spel för mindre rutinerade/nybörjare, spelavgift 40:-, handicap. Alla är välkomna, även ensam då vi har jourspelare,
men föranmälan gäller, är du ensam så anmäl dig tillsammans med DIG SJÄLV. Tävlingsledaren parar ihop singlar, eller så går du in då och då och kollar om någon annan anmält sig singel, så kan ni själva prata ihop er och anmäla igen eller i sista hand hoppar en jourspelare in, vid vissa tillfällen är det lektioner före spelet, se programmet.

Vissa torsdagskvällar är det spel - men då DM-tävlingar/silvertävlingar också med föranmälan.

Pandemin pågår fortfarande. Stanna hemma och avanmäl er om ni har symptom som kan vara covid-19.

Kaffe/te ingår i startavgiften, dock inget fikabröd.
Inga nytto-/penning priser, frispel till vinnare och 1-2 lottade vinster i form av frispel.

Om ni vill spela och inte kan anmäla er via hemsidan - sms:a/ring ordf J-O Henriksson 0705-733559, eller maila janolofh@telia.com.

Medlemsavgiften är f.n. 300 kr/år, 280 kr/år är avgift till Svenska Bridgeförbundet (SBF) och 20 kr till Gotlands Bridgeförbund. Avgifterna betalas in till SBF under juni-juli varje år.

Vill man så kan man vara medlem i mer än en klubb. Detta kallas stöd(sido)medlemskap och ger samma förmåner och rättigheter som
medlemskapet i hemmaklubben. Dock kan man bara representera en klubb. Att vara stödmedlem i VBS kostar 10 kr/år.

Måndag 50 kr, onsdag och fredag 40:-, för medlem i klubb ansluten till SBF. Icke medlem får betala extra 40:-.
Obligatorisk fika, kaffe/te (ej bröd ) ingår. Vi har ingen fikarast på måndagar, var och en dricker kaffe/te när man önskar under spelets gång. Fredagar är det ibland kort fikarast med möjlighet att köpa fikabröd (ej smörgås).

Silvertävlingar kostar fn 170:-, DM 200:-, då ingår också kaffe/te.
Vi strävar efter kontantfritt och våra konton är: Swedbank 8480-6, 98 41 75 832-0 och Swish 123 064 3221 kan användas på plats. För de som önskar kan man betala in minst 400:- och får då ett frispel värt 40:-, betalar man 500:- får man ett frispel värt 50:-. Vi har bongar märkta 40:- och 50:-.
Vi föredrar swish och glöm inte märka inbetalningen!

• Spelare, som skall delta i en tävling, skall vara på plats i god tid och anmält sig senast dagen innan. Detta för tävlingen skall kunna starta och sluta på utsatt tid.
  • Då vi har begränsad plats kan vi normalt ta emot högst 20 par.
    Onsdagar och fredagar går det bra att komma ensam, men föranmäld, på nätet anmäler man sig då med sig själv som partner. TL ser detta och rättar till det då vi alltid har en jourspelare.

• Vi rekommenderar användning av stopp- och alertkort. Regler för detta hittar Du på Svenska Bridgeförbundets hemsida. Där kan Du också hitta information om tävlingsformer, handikapp-regler, mästarpoäng m.m.
    Spelare bör ha med sig deklarationskort, två/par.

Klicka på Svenska Bridgeförbundet. I menyn hittar du Mina sidor.
Klicka på den knappen och du kan redigera dina uppgifter.