JEM Stokke, Norge 4-11 juli

Mästerskapen avlöser varandra och det är dags för våra juniorer att åka till Norge för att spela JEM Lag.

Senast det begav sig, i Samorin 2017 blev det två guld och en 6:e plats. Vi håller tummarna för nya medaljer!

Sverige deltar med tre lag, U26, U21 och U16.

Sveriges lag

Sverige reser med tre lag och deltar därmed i tre av de fyra klasser som spelar om EM-titlar i norska Stokke. Det är betydligt färre deltagande lag denna gång 23 lag i U26 och 10 i U21, mot 27 och 17 i Samorin.
I U16, som spelar utan startavgift och med bidrag från EBL för resa och boende, är det 18 lag denna gång, en ökning från 16 lag i Samorin. I U26W är det 9 lag mot tidigare 10.

U26

Simon Hult - Johannes Mattsson
Ida Grönkvist - Johan Säfsten
Axel Selvén
Kapten: Tom Gärds
Coach: Daniel Gullberg

Adam Stokka och Mikael Grönkvist har fallit för åldersstrecket sedan senast och bröderna Rimstedt finns inte tillgängliga för spel då de proffsspelar i Kina under perioden. Axel Selvén är en ny spelare från Varberg som är med för att se och lära. Han kommer att vara redo att hoppa in om det skulle behövas.

Laget känns mycket starkt med fyra riktigt rutinerade och meriterade spelare. Parkonstellationerna är tämligen nya men med den bridgekunskap och erfarenhet de besitter så bör det inte vara några bekymmer. I juniorsammanhang är det alltid svårt att veta hur mycket övriga länder/spelare har gått framåt. Vissa spelare utvecklas väldigt mycket i den åldern. Medalj känns som en rimlig målsättning men framför allt vill vi se bra spel, sedan får vi se hur långt det räcker.

Det spelas 15-brickorsmatcher, alla möter alla och det lag som är placerat högst upp i tabellen efter 23 matcher får hänga guldmedaljerna runt halsen.
De 8 främsta lagen kvalificerar sig till VM.

U21

Sanna Clementsson - Alexander Sandin
Castor Mann - Erik Hansson
Hjalmar Sandblom
Kapten: Daniel Gullberg

U 21 har samma lag som senast med undantag av Hjalmar Sandblom som hoppar in som femte spelare istället för Teo Bodin som ägnar sig åt skolarbete detta år. Hjalmar kommer att vara redo att hoppa in om det skulle behövas.

Denna gång är det bara 10 lag i U21-klassen, men de lag som är med är de som brukar vara starkast. Det betyder att varje match kommer att vara stenhård. Dessutom spelar man längre matcher (16 brickor) än i andra klasser. Vi hoppas att vår rutin ska hjälpa oss och satsar på att spela om medaljerna.

Det spelas 16-brickorsmatcher, alla möter alla 2 gånger och det lag som är placerat högst upp i tabellen efter 18 matcher får hänga guldmedaljerna runt halsen.
De 6 främsta lagen kvalificerar sig till VM.

U16

Andrea Nilsson - MayaLo Björk Heed
Isis Lundqvist- Markus Bertheau
Andreas Abragi - Ivar Lichtenstein
Kapten: Kathrine Bertheau
Coach: Lars Nilsson

I U16 har Tiger Lundqvist fallit för åldersstrecket och det har gjorts lite omkastningar bland partnerskapen.
Isis spelar med Markus Bertheau och Andreas Abragi spelar med ett nytillskott i form av Ivar Lichtenstein. Ivar debuterade i U16 vid JNM tidigare i år och fick där sitt första mästerskapssilver.

Det spelas 10-brickorsmatcher, alla möter alla och det lag som är placerat högst upp i tabellen efter 17 matcher får hänga guldmedaljerna runt halsen.
Antalet lag som kvalificerar sig till VM är oklart. I CoC kan man läsa: The number of teams in the U16 series qualifying for the World Youth Championships will be determined by the WBF.

De 10 främsta lagen kvalificerar sig till VM

Börja förbereda tum-hållningen!

Heja Sverige!