World Bridge Games Mixed – Uttagning

Det är med stor glädje som vi kan presentera vårt första landslag i mixed. Visserligen är det bara fyra personer som annonserat intresse men kvalitén är desto bättre. Undertecknade har därmed inte behövt ta hjälp i samband med uttagningen. Extra bra är det att vi ställer upp med två par som är verkligt samtrimmade. Förmodligen kommer det inte vara så för alla länder och vi hoppas verkligen på brickor där partnerkännedomen kommer väl till pass.

Anna Zack-Efraimsson och Bengt Erik ”Berik” Efraimsson

Ett par både vid bridgebordet och vid sidan av som efternamnet skvallrar om. Bästa meriten är utan tvekan silvret i Öppna EM-Mixed 2011. Paret spelar ett oerhört aggressivt system vilket många motståndare tappert fått erfara. Det är första gången som Anna representerar Sverige medan ”Berik” vid flera tillfällen spelat i det Öppna Landslaget.

Ylva Pyykkö och Anders Erikson

Även Ylva och Anders är ett par som har dubbelt partnerskap. Huruvida man är mer aggressiva än sina vingar återstår att se men kampen kommer att vara intensiv. Grundsystemet är Stark Klöver med lite olika trix. Senaste framgången var segern i förra sommarens Guldtävling Falkenberg. De spelar nästan alltid tillsammans vilket blir extra viktigt i en lång turnering. Ylva debuterar medan Anders åter tar på sig landslagsdressen. Senast det begav sig var 1996 i Cardiff och då i juniorlandslaget.

Uttagningskommittén

Per Leandersson

Jan Kamras