Kapten Jan Lagerman

Först vill jag naturligtvis säga att jag är både glad och stolt över att ha fått uppdraget som kapten för det öppna laget.
Jag har varit knuten till laget i flera år men ändå känns det stort att nu få axla totalansvaret.

Framtiden ter sig bra för vårt öppna lag. Det är inga nyheter att vi i dagsläget har många bra par som konkurrerar om platserna i framförallt EM, men även till VM om vi tar oss dit.
I många år har vi haft en smalare topp med ganska givna par, men det har till mångas glädje börjat fyllas på underifrån vilket i sin tur kommer att skapa ett tryck på toppen.

Samtliga av våra bästa spelare spelar oerhört mycket bridge i absolut toppkonkurrens. För inte alltför länge sedan var det mest EM och VM man spelade, men numera spelar man tre gånger i USA och deras nationals. Dessutom spelas det, i och med att vi ligger med i världstoppen, även ett antal inbjudningstävlingar i världsklass tillsammans med tävlingar som öppna EM och Wintergames.

Såväl internationell bridge som våra bästa spelare har tack vare detta en väldigt hög klass för närvarande. Det är glädjande för oss, men innebär också svåra matcher i de stora mästerskapen. Precis som det ska vara.
Hur detta kommer att påverka eventuella framtida uttagningar och uttagningsformer får vi titta på framöver.
Närmast i tur står EM i början på juni. Målsättningen är naturligtvis en medalj och att vi tar oss vidare till VM nästa år. Från och med i år är det åtta lag från Europa och EM som går vidare till VM.