VM - fem matcher kvar

Med fem matcher kvar att spela av kvalet är damerna klara för slutspel medan veteranerna kommer att få kämpa för sin plats.


Damerna hade lite tuffare motstånd idag, men segersviten är inte bruten!
11.20 mot Danmark, 12,80 mot Israel och slutligen 10.61 mot Indien. Jublet var högt vid jämförelsens sista bricka. Vi låg under med fyra imp och behövde en femma för att vinna. Sanna och Kathrine hade ett bra resultat så vi visste att chansen fanns och självklart levererade även Louise och Ylva och vi kunde rita in en sexa i protokollet för vinst! 34.61 över dagen och en andra plats i tabellen, nu dryga 7.5 vp efter Polen.
Det Polen och Sverige nu spelar om är att först få välja motståndare i kvartsfinalen, ett angenämt problem.

Veteranerna hade en jämn match mot Canada, 11,48, endast 5,2 mot Pakistan i en match där vi hade kalkylerat med minst 15 och slutligen härliga 18.66 mot Hong Kong. 35,34 över dagen och vi ligger kvar på femte plats.
Vi har inte råd med några större förluster de kvarvarande matcherna utan kommer att få kämpa för en finalplats, men det kommer vi att göra. Fortsätt att hålla tummarna!

Efter spelet åkte det yngre gardet till en restaurang en bit bort medan vi andra käkade middag på restaurang några meter från hotellet. Fredagsspecial verkar vara couscous, det smakade bra, men uteservering på taket i 35-gradig värme var sådär..

Lördag 26 augusti

Damlaget möter Egypten, Chinese Taipei och Canada.
Emma Övelius och Ida Grönkvist vilar första matchen.

Veteranerna möter Reunion, Nederländerna och USA 1, Vi har fått rita om till en tuffare kalkyl imorgon och räknar med att behöva en rejäl vinst över Reunion, sedan medel i övriga matcher.
Johan Sylvan och Mårten Gustawsson får sovmorgon.

Heja Sverige!

Svenskt på BBO lördag

17.00 USA1 - Sverige, Veteran

Bilder