Första damträningen i EBLs regi avklarad

Women’s Bridge Committee har startat ett projekt där damer från Europa får en chans utveckla sitt tävlingsspel. Det första träningstillfället ägde rum måndag 16 januari på plattformen RealBridge.

Intresset för detta initiativ blev högre än man någonsin kunnat förutspå. Till det första träningstillfället hade över 60 lag från 19 olika länder anmält intresse, och man fick stänga anmälan redan en vecka innan det var dags för spel.

Själva upplägget är att man spelar tre matcher, á sex brickor vardera, och efter spelet väljer ett proffs ut några av brickorna och kommer med tips och trix om hur de själva skulle tänka, bjuda och spela i just dessa lägen.

För Sveriges del hann vi anmäla tre lag innan det blev fullt denna gång.

Det blev, som väntat, ett visst kaos innan spelet startades upp denna gång. Många av deltagarna hade aldrig använt RealBridge tidigare, och behövde hjälp med tekniken - detta trots att man erbjudit ett antal prova-på-sessioner innan, och skickat ut utförliga instruktioner till deltagarna. Vissa lag och spelare lyckades inte dyka upp till utsatt tid.

Men när spelet väl kommit igång flöt allt på fint. Jag kan så klart mest tala för min egen upplevelse, men stämningen vid borden var väldigt trevlig!

Efter spelet valde månadens proffs, polska landslagsspelaren Katarzyna Dufrat, ut ett antal brickor, och med hjälp av ”lärarfunktionen” i RealBridge-plattformen kunde hon visa exempel både på budgivning och spel.


Vad prioriterar du här? Definiera poängstyrka eller visa fördelningen?

Brickorna från 16 januari

Nästa tillfälle är måndag 27 februari, och då är proffset ingen mindre än vår egen Marion Michielsen! Hela schemat för året, och mer information om arbetet i Women’s Bridge Committee hittar du här!

Är du och din dam-partner intresserade av att delta? Anmälningar hanteras av linnea.edlund@gmail.com.

Vi har som sagt ett begränsat antal platser, så hör av dig så snart som möjligt för att skriva upp dig på intresselistan, så återkommer jag med lagsammansättningen! Förtur kommer att ges till de som inte var med vid första tillfället.