Micke rapporterar 6 - En riktig balansakt

Vid öppna EM i Montecatini rullar EM Mixedparfinalen vidare och in på sin avslutande dag. Ikväll får vi svaret hur medaljerna ska fördelas. Under en längre tid har det sett ut som ett race mellan Auken - Welland, Tyskland och Zmuda - Klukowski, Polen.

Om vi kikar på Svenska placeringar med drygt 30 brickor kvar har Kathrine Bertheau - Tor Hoftianska stadigt klättrat uppåt i resultatlistan och det är tillräckligt långt kvar för att de ska nå högt i den. Bylund - Strömberg efter gjorde samma resa igår, dvs uppåt i tabellen, för att idag igen återgå till att parkera kring medel. Oppenstam-Nilsson pendlar upp och ned några procentenheter därunder.

På den här given visade Hoftianska mästartakter i konsten att balansera.

ED1076
E1097
K3
105
9
KD86
842
EK862
32
542
Ekn1097
D93
Kkn854
kn3
D65
kn74
9
Nord
Öst
Syd
Väst
Nord giv
Ö-V i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Palma
Bertheau
Hayman-Piafsky
Hoftaniska
1
Dbl
Pass
1NT
Pass
Pass
2
Pass
Pass
3
Dbl
Pass
Pass
Pass

Syd spelade ut spadertre. Spelföraren begärde låg som gick till Nords tia. Kathrine Bertheau returnerade nu korrekt låg trumf för att säkerhetsställa att inte alltför många eventuella stölder skulle kunna tas i bordet.

Spelföraren gick upp med esset för att omgående spela hjärter till knekt. Kathrine vann och spelade ännu en trumf. Öst vann med trumfkungen, tog för kung och dam i hjärter, med rutersak från bordet, och hjärterstöld följde.

Det fanns nu inget sätt att undvika tre ruterförlorare och dessutom ett trumfstick vilket innebar två bet och 500 till N-S som bara mäktade med att på egen hand gå hem i delkontrakt på tvåläget. Sett ur Ö-V:s perspektiv hade man gjort bäst i att passa ned Två Ruter som hade gett dem medel på brickan.

500 gav Bertheau - Hoftianska 46 av de möjliga 50 matchpoängen och är en av anledningarna till att paret avancerar i resultatlistan.

Som vanligt av någon outgrundlig anledning kommer man sluta lämna ut running scores i sista sessionen, men vi kan följa en del av borden som spelar via BBO. Se officiell resultatsida vid 19.30 ikväll för upplösning och mer händelser.