Captain’s log 1702 Laget till Bermuda Bowl uttaget

Bridgens mest prestigefulla tävling, Bermuda Bowl, spelas i franska Lyon 12-26 augusti. Sverige har silvermedaljer från Chennai 2015 att försvara.
Normalt skulle jag ha tagit ut laget tidigare men rörelserna i truppen, som jag beskrev i förra loggen, fick mig att skjuta upp uttagningen till efter det NM som spelades under helgen och gav ett svenskt guld i öppen klass!

Laget blir detsamma som vid EM i Budapest 2016:
Frederic Wrang – Johan Sylvan
Fredrik Nyström – Johan Upmark
Ola Rimstedt – Mikael Rimstedt

De två första paren har i ett antal år varit stommen i det öppna laget.

Wrang - Sylvan har förutom att de presterat på topp i mästerskapen totalt dominerat de tävlingar de deltagit i av obs/uttagningskaraktär.

Nyström - Upmark är ett fruktat internationellt par och med sin rutin och tyngd är de fortfarande ett självklart val.

Rimstedt - Rimstedt har en imponerande utvecklingskurva. De debuterade i öppna laget i fjolårets EM i Budapest och har efter det radat upp framgångar. De tillför, förutom sin kompetens. ungdomlig aggressivitet till laget.

Truppen i övrigt

I förra loggen beskrev jag den turbulenta situationen inom truppen. Turbulens skapar även nya möjligheter och enligt min mening står svensk elitbridge starkare än på länge.

Marion Michielsen – Per-Ola Cullin skulle, om de hade varit tillgängliga till BB-laget, gjort mitt val betydligt svårare. Marion blir dock inte spelklar för Sverige (EBF, WBF) förrän efter EM 2018. De har förutom strålande resultat (SM, NM) visat att deras satsning är ambitiös. En skarp varning utfärdas till de uttagna paren.

Peter Fredin – Peter Bertheau är ett tänkbart dreamteam, som med tanke på BB började sitt partnerskap lite för sent, det finns dock inget tvivel om deras potential. Jag kommer att följa deras utveckling med stort intresse.

Olle Wademark – Jan Selberg har haft en lite sämre säsong än tidigare år men bygger sitt partnerskap.

Tommy Bergdahl – Jonas Petersson, en ny Skalman-kombination imponerande i SM - Lag.

Niklas Warne – Krister Ahlesved, ännu en ny Skalman-kombination med potential.

Simon Hult, Simon Ekenberg, Daniel Gullberg och Mikael Grönkvist är intressanta spelare jag följer.

Neighbour challange

Nyström – Upmark tillsammans med Fredin – Bertheau representerade Sverige och kom 2:a efter Tyskland.
Ett helt OK resultat med Peter och Peter som hade behövt prestera bättre för att på allvar blanda sig i uttagningen till BB. Läs mer..

SM Lag

Fullständig kross av lag Michielsen med Marion-Per-Ola, tvillingarna Rimstedt och Bertheau-Hult. Läs mer..

NM Lag

Ny seger med Marion-Per-Ola, Mikael och Ola, denna gång tillsammans med Johhny Östberg och Christer Bjäring. Imponerande och äntligen ett bra resultat i NM. Som vanligt presterade laget som bäst när jag inte var på plats…. Läs mer..

Kommande tävlingar

Öppna EM 10-24 juni i Montecatini med bl a Nyström- Upmark, Fredin – Bertheau och Cullin, Wrang i olika lagkombinationer. Läs mer..

Yeh Bros 3-7 juli, en prestigeturnering i Tokyo med inbjudna lag. Nyström – Upmark, Sylvan och Wrang spelar för Sverige.

Bridgefestivalen Örebro 28 juli – 6 aug, Vi syns!

BB Lyon 13-26 aug, Ni vet vilka.

HCL 12-17 sept New dehli. Jag kommer att ta ut laget i veckan. Har väntat in BB-uttagningen.

Programmet är späckat men siktet är inställt på BB i Lyon!

Allmänna läget

Trots den tidigare nämnda turbulensen är konkurrenssituationen i toppen bättre än på väldigt länge. Vi har i dag 5 potentiella världspar och under dessa nya hungriga par som satsar.

Själv prioriterade jag att gå på en fest, med många bridgespelare, i Stockholm i helgen. Där fick jag några intressanta synpunkter från bridgespelare utanför stockholmssfären. En för mig tidigare ointressant (i landslagssammanhang) bridgespelare gjorde anspråk på en plats i laget. Som tur var skedde detta tidigt på kvällen när jag var inte så lättlurad.
Det krävs resultat för att nå laget.

PG Eliasson
Kapten öppna laget.