Matchens giv - Omgång 8:1

En avgörande utgång?

Lördagen avslutades med första halvlek i det som såg ut att vara den sista chansen att hejda Michielsen. Som sig bör var det Scania som hade den uppgiften.

Redan första brickan gav en antydan om vart det skulle ta vägen:

953
10
Ekn2
KDkn1095
KDkn62
D9864
D87
E7
K532
965
8762
1084
Ekn7
K1043
E43
1
Nord
Öst
Syd
Väst
Nord giv
Ingen i zonen

Vid båda borden tog sig Öst-Väst till 4 hjärter. I öppna rummet gick det till så här:

Väst
Nord
Öst
Syd
Ola Rim
Bennet
Mikael Rim
Wirgren
1
2!
Pass
2NT
3
Pass
4
4
Pass
Pass
Dbl
Pass
Pass
Pass

Östs 2 visade båda högfärgerna.

Man kan tycka att Wirgrens dubbling är tuff – partnerns långa klöver kan ju betyda rätt mycken onyttig honnörsstyrka, men visst, han har två rätt säkra stick. Under alla förhållanden gav dubblingen information till spelföraren.

Klöverkung ut stal Ola på bordet. Två ess måste drivas ut och Ola satte igång med spaderkung som han fick behålla. Då stack han emellan med en ruter till kung och ess. Mer klöver gick till esset och följdes av spader till esset.

Nu var sidofärgerna fixade och rutervända till damen följdes av hjärterdam. När tian kom från Nord var saken klar. Hjärtermask och hjärteress innebar att Syd fick stjäla spader när han ville.

Andra bordet:

Väst
Nord
Öst
Syd
Nilsland
Cullin
Ekenberg
Michielsen
2
3!
Pass
4
Pass
4
Pass
4
Pass
Pass
Pass

Mats Nilsland fick också klöverkung ut. Han hade ju ingen dubbling att gå på, så han tog med handens ess och fortsatte med hjärteress. När han sedan spelade hjärtersju och fick behålla den samtidigt som Nord sakade, var det mer än hög tid att angripa sidofärgerna. Ruter till damen gick bra men sedan tog Syd andra spadern och kortade bordets trumf med en klöver. När Syd sedan kunde stjäla den tredje spadern var straffen där.


Visa alla…   |   Nyheter   |   Dag för dag   |   Matchens giv   |   Bridge-TV