Jan Lagerman slutar som kapten

Efter 15 år i lagledningen väljer Jan att avsluta sitt arbete i öppna landslagstruppen.

Jan Lagerman har meddelat att han önskar frånträda sin post som kapten och truppansvarig för Sveriges öppna landslag.

Janne har tjänstgjort kontinuerligt som coach och kapten sedan 2008 med flera framgångar dit man kan räkna OS-guldet 2012 och Bermuda Bowl-silvret 2015.

Vi är tacksamma för Jannes fina insatser, och tackar honom även för att han är aktivt med och hjälper vår nye kapten (presenteras separat) komma in i sin roll så fort som möjligt.

Nedan skriver Janne själv några rader.

För UK
Martin Löfgren


Så har det kommit till dagen då jag avsäger mig uppdraget som kapten för det öppna landslaget.

Det är nog ett av de bästa uppdrag man kan få som bridgespelare och jag har uppskattat jobbet från dag ett.

Det känns som en betydligt kortare tid än de 15 år sedan då Peter Bertheau undrade hur jag ställde mig till att vara coach för landslaget i EM i Pau 2008.

Sedan har jag varit med som både coach för Jan Kamras, PG Eliasson och Mats Axdorph tills jag tillträdde som kapten 2015.

Det har varit många upp och nedgångar genom åren, med det stora mästerskapet då vi vann guldmedalj 2012, dvs för 10 år sedan, som absolut höjdpunkt.

Efter pandemin har vi dock inte lyckats. Strul i laget och två svaga mästerskap 2022 gör att det känns lägligt att få in nya krafter och idéer om hur framtiden ska se ut.

Önskar all lycka till Fredrik som nu tar över och får rollen och uppdraget att skapa en ny era av framgångar, så som vi hade det under ett par år i mitten av 2010-talet.

Tack för all stöttning och positiva tillrop jag fått under åren. Det har varit fantastiska år, vill verkligen understryka detta igen, men nu är det slut.
Tack för mig!

Janne