Lag till NM uttagna

Nordiska Mästerskapen går av stapeln 26-29 maj.

Det Nordiska Mästerskap som skulle ha avhållits 2021 har flyttats till i år. Beslut har sedan fattats att Nordiska Mästerskap ska spelas de år det inte är EM-lag, dvs udda år, och närmast påföljande NM kommer därför att gå av stapeln redan 2023, i Sverige.

2021-22 års NM spelas i finska Kuopio, dessvärre i Kristi Himmelfärdshelgen då flera olika evenemang äger rum parallellt: SM Lag Open, Riksläger för juniorer och norska stortävlingen ”Marit Sveaas”.

En särskild ”NM-sida” kommer öppnas där vi, så snart organisatörerna kommunicerar det, kommer lägga in information om tävlingen, inte minst var man kan följa resultat och eventuellt se spel online.

Detta NM avgörs i två klasser: öppna och damer. Vi deltar med två par i varje klass och en truppledare som även representerar Sverige vid det NBU (Nordisk Bridge Union)-möte som avhålls samtidigt. Linnea Edlund axlar den rollen.

ÖPPNA KLASSEN

Tommy Bergdahl – Lars Andersson
Mats Axdorph – Bengt-Erik Efraimsson

Mats och ”Berik” är uttagna till det veteran (”seniors”)-lag som ska spela EM på Madeira några veckor senare. Tommy och Lasse är välkända elitspelare, bägge med landslagserfarenhet och gedigna meritlistor.

DAMKLASSEN

Louise Hallqvist – Klara Gustafsson
Gudrun Strandberg – Ylva Strandberg

Louise är en av våra nyblivna världsmästarinnor, som nu får chansen att ta med Klara – en av våra mest lovande juniortjejer. Det blir första internationella tävlingen för denna konstellation, men träningen är i full fart och lovar mycket gott!

Systrarna Gudrun och Ylva har internationell erfarenhet från bl a Wuhan 2019 där de dock spelade i mixedklassen och inte med varandra; emellertid vann de samma år SM Par Damer och placerar sig alltid bland de främsta i den tävlingen.

FÖRVÄNTNINGAR

Då vi ännu inte har andra nationers laguppställningar är det svårt att tippa resultat, men visst tror vi på topplaceringar för bägge lagen och att Sverige blir, som flera gånger förut, bästa nordiska nation!

För UK
Martin Löfgren