Tre matcher kvar i kvalet

Med tre matcher kvar i kvalet kan vi konstatera att damlaget känns stabilt och förmodligen kommer att gå vidare utan svårigheter.
Veteranlaget har goda chanser att ta sig vidare om spelet de sista tre matcherna håller samma klass som idag.
Om det inte sker ett mirakel kommer det öppna laget tyvärr inte att gå vidare. De har ca 30 vp upp till slutspelsplats och allt för många måsten ska slå in för att det ska ske, men det är inte över förrän det är över..

Dagens spel:
Fyra matcher spelades idag. Många spelare börjar bli trötta och det märks på spelet. Tur att våra svenska spelare har bättre kondis än de flesta!

Damlaget inledde med 10.61 mot Ungern, fortsatte med 15.56 mot Brasilien, 11.48 mot Egypten och 14.80 mot Belgien. 52.45 vp över dagen och en femte plats med drygt 25 vp till godo för att hålla sig inom de åtta som går till slutspel.

Veteranlaget har verkligen gett sig själva chansen att ta en slutspelsplats!
Lördagen var väldigt viktig och vi visste att vi var tvungna att hålla minst medel för att ha en chans, trots att bara topplag skulle mötas…
Vi tog 10.31 mot Danmark, 15.92 mot ledande USA1, 13.97 mot Tyskland och slutligen 9.09 mot Frankrike. Ett dagsfacit om 49.29 vp och vi ligger nu sexa med dryga 13 vp ned till nionde lag. Bra fokus idag!

Det öppna laget hade en mycket tung ”måstedag” där inte mycket gick lagets väg.
3.12 mot Ungern, 6.96 mot England, 7.20 mot Italien och 13.28 mot USA 2.
30.56 vp över dagen och en 13:e plats med nästan 30 vp upp till slutspelsplats. Det krävs ett mirakel, annars är det tyvärr respass från tävlingen efter morgondagens tre matcher.

Från denna sida finns länkar för att följa spelet.

Söndag 3 april

Vi går tillbaka till tre matcher och tiderna från dag ett: 10.00, 13.30 och 16.15.

Kvalets tre sista matcher ska spelas för att avgöra vilka åtta lag i respektive klass som går vidare till slutspel.

Nedan lagens placering inom parentes.

Damlaget ligger på sjätte plats, i de sista tre matcherna möter vi Danmark (4), Indien (24) och Spanien (14). Jessica Larsson och Kathrine Bertheau vilar första matchen.

Veteranlaget har en lika viktig dag imorgon som idag. Vi har inte råd med någon större förlust. Lagen vi möter är Italien (13), Turkiet (12), och Argentina (14). Vi har nästan 14 vp ned till nionde plats och håller tummarna för att det räcker till slutspel. Björn Wenneberg och Göran Selldén får sovmorgon.

Det öppna laget måste förmodligen spela sitt livs bästa bridge samtidigt som lagen före oss i tabellen måste ha lite missflyt.
Lagen vi möter är Canada (19), Danmark (9) och Nya Zeeland (14). Frederic Wrang och Fredrik Nyström vilar första matchen.

BBO

Endast den första matchen är schemalagd för BBO imorgon, därefter visar de matcherna som anses mest spännande runt slutspelsstrecken.

I första matchen kan vi följa damlaget mot Danmark kl: 10.00.
Vi skriver in här om vi får fler matcher i rond två och tre.

Heja Sverige!