Dags att öka takten

Det är sju matcher kvar att spela i VM-kvalet och det är hög tid för de svenska lagen att öka takten för att inte hamna utanför slutspelsplats.

På hemmaplan har ett mycket trevligt initiativ tagits att livesända kommentarer på BBO. Marion Michielsen och Per Leandersson kommenterade damlagets match mot Italien och förutom bra kommentarer hölls lyssnarna aktiva genom att panelen ställde frågor som man fick svara på via flervalsalternativ eller via olika smileys, det var kul och intressant.
Vi hoppas på fler kommenterade matcher och jag har lovat att i så fall fixa fram någon av spelarna eller ledarna på plats i Italien att medverka för intervju.

Åter till dagens spel:
Damlaget inledde med 3.91 mot Portugal, tog sedan 13.04 mot Italien och 8.80 mot Argentina. 25.75 vp över dagen och nu en sjätte plats med flera lag bakom som pockar på att nå topp åtta.

Veteranlaget gjorde vad de behövde för att fortfarande vara med i matchen om de åtta. Tre vinster, över England med 12.55, Brasilien med 19.93 och Guadalope med 18.97. Ett dagsfacit om totalt 51.45 vp och en sjätte plats i tabellen.

Det öppna laget tog 14.18 mot Sydafrika, 6.72 mot Australien och 18.66 mot Gudalope. 39.56 vp över dagen, men tyvärr bet det inte så bra i tabellen. Vi klättrade en placering till 11:e plats, men har längre upp till slutspelsplats idag än igår, nu dryga 15 vp.

Från denna sida finns länkar för att följa spelet.

Lördag 2 april

Lördagens starttider är 10.00, 13.15, 15.50 och 18.25.

Lördagen är en otroligt viktig dag för alla våra lag. Det spelas fyra matcher och det är inte läge varken att fega eller bjuda vårdslöst. Vi har inte råd att slaska med imp utan måste ta tillvara på de chanser vi får samtidigt som vi håller tätt bakåt.
Nedan lagens placering inom parentes.

Damlaget ligger just nu på sjätte plats, har ett överkomligt motstånd kvar och det är dryga 20 vp till de spurtande lagen . Vi möter Ungern (15), Brasilien (20), Egypten (19) och Belgien (14). Emma Övelius och Sanna Clementsson vilar första matchen.

Veteranlaget har kvalets tuffaste dag med Danmark (3), USA1 (1), Tyskland (12) och Frankrike (4). Vi har drygt sju vp ned till nionde plats och kan vi hålla oss runt medel på dagen bör vi ha en chans att kvala in till slutspel. Anders Morath och Johnny Östberg får sovmorgon.

Det öppna laget har en lika tuff och viktig dag med Ungern (5), England (4), Italien (7) och USA2 (2). Här har vi istället drygt 15 vp upp till slutspelsplats och det finns inte tid att spara på krutet. Peter Bertheau och Simon Hult vilar första matchen.

Fyra svenskmatcher visas på BBO:
Veteranlaget mot Danmark kl: 10.00

Öppna laget mot England kl: 13.15
Öppna laget mot Italien kl: 15.50
Öppna laget mot USA2 kl: 18.25

Heja Sverige!