Drygt halva kvalet spelat

Drygt halva kvalet är nu spelat och det är hög tid att se till att vara bland de åtta som kvalar in till slutspelet.

Hotellet som öppna- och damlaget bor på lämnar en hel del i övrigt att önska. Internet har varit ett problem i stort sett sedan vi anlände. Det fungerar ibland och ibland inte. I morse vaknade vi med kyla i rummet och de flesta såg nog fram mot en skön varm dusch. Vi borde nog ha anat att kylan berodde på att det inte fanns något varmvatten…
Ännu ikväll finns inget varmvatten, det är kallt ute och vi fryyyyyser. Man kan gissa att det tidigast blir fixat i morgon em. Inte trevligt när det är regn, kallt och man dessutom har en bra bit över 100 trappsteg upp till hotellet som man går fram och tillbaka till flera gånger om dagen.

Åter till spelet..
Idag har damlaget firat med god middag på bra restaurang, inte bara för att spelet flyter på bra utan även för att vi firar Kathrines 29-årsdag, Grattis!
Dagen inleddes med 15.56 mot Skottland som följdes upp med 14.60 mot Norge och avslutades med 10.61 mot Turkiet. Ett dagsfacit om 40.77 vp och en fjärde plats i tabellen. Det känns mycket stabilt!

Veteranlaget fick, trots en bra start, en tung dag med 19.16 mot Egypten, 0.66 mot Polen och 5.61 mot Bulgarien. I sista matchen kan vi ev få med oss lite till då vi har en protestbricka. Det var olika förklaringar av ett bud där den felaktiga förklaringen kom på den sida skärmen som hade ett beslut att ta angående att bjuda en gång till eller inte. Vi får se vad de kommer fram till.
Oavsett blev det ett dagsfacit om 25.13 och en 13:e plats i tabellen med dryga 14 vp upp till slutspelsplats.

Det öppna laget hade en än tyngre dag då de inledde med 3.42 mot Schweiz, tog 1.20 mot USA1 och avslutade med 4.26 mot Singapore. Totalt 18.88 över dagen och en 12:e plats med dryga 12 vp upp till slutspelsplats.

I morgon är en ny dag och 10 matcher kvar att spela i kvalet.

Från denna sida finns länkar för att följa spelet.

Fredag 1 april

Damlaget möter Portugal, Italien och Argentina. Ylva Johansson och Louise Hallqvist vilar.

Veteranerna inleder dagen med att möta England mot bl.a. Gunnar Hallberg i en match som visas på BBO. Därefter två matcher där vi måste plocka många vp, Brasilien och Guadalope. Björn Wenneberg och Göran Selldén får sova lite extra.

Öppna laget möter Sydafrika, Australien och Guadalope. Innan dagen är slut bör laget vara uppe på slutspelsplats igen.
Peter Bertheau och Simon Hult får sovmorgon.

Fyra svenskmatcher visas på BBO.
Öppna laget mot Sydafrika kl: 10.00.
Veteranlaget mot England med bl.a. Gunnar Hallberg i laget, kl: 10.00

Öppna laget mot Australien kl: 14.00
Damlaget mot Italien kl: 14.00

Heja Sverige!