Inför VM - d’Orsi Trophy

Det är en vecka kvar till starten av VM 2022 som spelas i Salsomaggiore, Italien.
Vi flyger från Arlanda söndag 27 mars och spelet startar måndag den 28:e.

Laget som representerar Sverige i veteranklassen, d’Orsi Trophy, är:
Björn Wenneberg - Göran Selldén
PG Eliasson - Gunnar Elmroth
Anders Morath - Johnny Östberg

Mästerskapskapten blir Carina Wademark. Ordinarie kapten Olle Wademark följer spelet från hemmaplan och kommer säkerligen att bidra med ett och annat.

Då två av paren inte bor nära har uppladdningen inför VM bestått av mycket spel online. Vi har bl.a. deltagit i den stora internationella tävlingen Transatlantic Senior Cup med 36 deltagande lag där vi slutade på fjärde plats.

Vi har även spelat matcher mot juniorerna online med förnedrande resultat, men all träning är bra träning!

Paren sparras även av privat ordnat kvalitativt motstånd och utöver det blir det en hel del systemträning samt även fysisk träning för att hålla sig i god form inför ett par ansträngande veckor.
Anders och Johnny spelar en hel del live i ligan i Stockholm, upp till två kvällar i veckan mot bra motstånd.

Bland övriga lag har vi denna gång hela 13 lag från Europa då pandemin satt stopp för bl.a. lagen från Kina. Det är oerhört svårt att sia om var lagen står i livespel efter det långa uppehållet.
På pappret ser USA-lagen som vanligt starka ut, Frankrike, Polen och England likaså. I England ser vi Gunnar Hallberg i laget igen efter ett par mästerskap på avbytarbänken. Nederländerna och Bulgarien gick bra i onlinekvalet och regerande mästarna Danmark likaså. Indien, Island och Norge är ytterligare lag att se upp för, det är hård konkurrens!

Det kommer att bli tufft, men vi förväntar oss en plats i slutspelet och därefter kan vad som helst hända!

Heja Sverige!