Damkaptenen om VM kvalet

Vårt lag i tävlingen:
Ida Grönkvist - Cecilia Rimstedt
Kathrine Bertheau - Jessica Larsson
Louise Hallqvist - Ylva Johansson

Ida/Cilla och Kathrine/Jessica är regerande världsmästare. De har mycket stor internationell rutin sedan tidigare, och kräver kanske ingen längre presentation.
Systrarna Louise och Ylva kanske är desto mer okända (än så länge!). För några år sedan kom de tillbaka till bridgen efter ett långt uppehåll. De har ett väldigt ambitiöst upplägg för träning och spel, och har via sin personliga mentor Johan Säfsten lagt mycket tid på att utveckla både budgivning och spel. Louise och Ylva imponerade stort då de deltog i Mixed-OBS:en i våras.

Förutsättningar

Spelet kommer att ske helt online - men, laget kommer ändå att finnas samlat på S:t Erik. Samtliga par i laget har deltagit vid provtillfällen på RealBridge, och har tidigare också spelat en del på plattformen. Även om det så klart inte kan jämföras med att spela live så tror jag att det kommer att gå alldeles utmärkt. Det ska bli fantastiskt kul att få ”samla” laget!

Förväntningar

Förväntningarna är förstås höga - givetvis ska vi ta oss vidare till VM! Det är dock väldigt korta matcher, men många! 19 matcher á 10 brickor. En topp-3-placering vågar jag hoppas på!

Motstånd

Det engelska laget är till stora delar intakt från VM i Wuhan, och kan nog tillsammans med norskorna vara några av de tuffaste konkurrenterna.

/Kapten Linnea Edlund