Mixedkaptenen om VM kvalet

Vi ställer upp med följande tre par:
Emma Övelius-Tommy Bergdahl som spelar 5542 med överföringssvar på 1 Kl och där ruteröppningen alltid är obalanserad. 1NT=14-16
Tatyana Trendafilova-Fredrik Jarlvik som spelar stark klöver och så kallad slaskruter. 1NT=14-16
Sara Asplund Sivelind- Karl Asplund som spelar traditionell 5542. 1NT= 15-17

Emma och Tommy bildade i slutet av 2019 par för en satsning på mixedlandslaget. De hade framgångsrikt spelat ihop en del tidigare också. De andra två paren har spelat ihop längre än så och har haft en hel del framgångar. Sara och Karl samt Emma och Tommy var uttagna för att spela bägge de EM på Madeira som blivit inställda på grund av pandemin.
Sara och Karl är väldigt stabila och gör sällan dåliga matcher, och är bra på att sätta press på motståndarna med hård budgivning.
Emma och Tommy är lite ojämnare. Framför allt Tommy väljer inte alltid bud eller spelsätt som alla andra. Men totalt sett blir det också för dem i slutänden alltid en hel del plus.
Tatyana och Fredrik som har mindre internationelle rutin än de andra bjuder också ganska hårt och gör inte heller många fel. Nu senast i NM online var de vårt bästa par.

Alla tre paren har träningsspelat flitigt online under hela pandemin. Dels egna möten sinsemellan, men också deltagande i olika lag i många av de internationella onlineturneringar som arrangerats. Vi har spelat en del matcher mot andra länders mixedlag också där även flera andra par i truppen deltagit. Vi fortsätter med den egna träningen fram tills tävlingen startar och försöker också få till något utbyte mot Danmark och Norges lag nu.

Åtta lag kvalificerar sig till VM och vi skulle bli mycket besvikna om vi inte lycka med det. Sen så siktar vi på en topp 3 placering även om det här inte är ett EM som ger medaljer. Mixedklassen som är så ny är mer svårtippad än de andra klasserna, men jag tror att dessa lag i tur och ordning också tycker att de borde komma bland de åtta bästa. Danmark, Norge, Frankrike, England, Polen, Tyskland och Ryssland. Sen kan kanske Israel, Scottland och Irland blanda sig in i kampen om de 8 VM-platserna.