Damlaget till EM uttaget

I samråd med UK och med truppen har följande lag tagits ut för att representera Sverige i EM på Madeira i juni:

Cecilia Rimstedt och Ida Grönkvist
Kathrine Bertheau och Jessica Larsson

Kapten: Linnea Edlund
Coach: Carina Wademark

Den ursprungliga planen var att skicka samtliga av våra regerande världsmästarinnor, men då Sanna och Emma meddelat att de inte kommer att vara tillgängliga som par inför denna tävling har valet blivit att skicka endast fyra spelare.

EM är ett kortare mästerskap än VM/WBG - med enbart en rak lagserie, utan finaler med knock-out-matcher. De fyra tjejerna vi skickar till EM är beredda på att gå in med fullt fokus i varje match, och konceptet att spela på fyra visade sig lyckat vid senaste Mixed-EM.

Kapten Linnea Edlund kommer att på pappret vara uppskriven som ”playing captain”, utifall någon av spelarna drabbas av en akut åkomma på plats.

För höstens World Bridge Games (tidigare ”OS”) är dock ambitionen att skicka tre par. Uttagning kommer att ske under april månad.

I tillägg till dessa mästerskap kommer guldlaget att spela turneringen IMSA World Master Championship i Kina i maj - där topp tre-lagen i öppna och dam-klassen blivit inbjudna, och vi kommer att delta i Neighbour Challenge i Köpenhamn i början av juni.

Följ gärna damlagets träningsmatcher på BBO under våren! Läs mer här