Öppna landslaget 2018-2019

Nu börjar sommaren närma sig slutet och jag skulle vilja delge mina tankar om landslaget och framtiden.

EM i Ostende var som jag ser det ett bra mästerskap.
Vi lyckades inte behålla vårt silver från 2016, men som det hela utvecklade sig var en fjärdeplats klart godkänt.
Laget som helhet var bra. Ett par dåliga dagar rent spelmässigt var det som gjorde att medaljen uteblev.
Vårt debutantpar, Simon och Simon, får klart godkänt. Tror de är ett av de par som haft bäst av alla de debutanter jag sett på plats, vilket är några stycken. Förvisso, som så ofta blir fallet, spelade de ofta mot på pappret svagare lag, men jag vill ändå betona att de gjorde det bra och tillförde laget en massa positiv energi.

Just den biten, spelare som deltar, både i spel och sammanhållning för laget, har varit en del av de framgångar vi haft de senaste åren.
Detta upprepar jag är en viktig faktor för uttagningarna.

Vad händer 2019?

I oktober 2019 spelas VM (Bermuda Bowl) i Kina och vi ska ha tre par med.
Som jag ser det just nu har vi flera par som är möjliga för en plats i Kina . Några mer än andra, men det är fler än de kanske tre-fyra par vi brukar ha. Det är självklart de sex spelare som spelade EM, men flera par trycker på och jag har långtifrån bestämt vilka sex det blir som åker till Kina.

De tävlingar som jag kommer att titta mest på är Chairmans Cup, allsvenskan och övriga internationella tävlingar av klass. Juniortävlingar påverkar inte i någon hög grad. Internationellt är det amerikanska nationals och stora tävlingar som tex Cavendish i februari 2019, Cavendish.
Även Slava Cup, som vi fått inbjudan till, kommer att spela in i bedömningen, den spelas 8-10 mars, Hemsida.

OBS 2019 kommer att spelas. Det finns två helger som är rimliga i ett späckat schema. 25-27 januari (innan Monaco, vårnationals och Slava) samt helgen 5-7 april.
Finns det någon eller några av aktuella par som har starka synpunkter på den ena eller den andra av dessa två helger så var vänliga att komma in med dessa snarast. Jag kommer att boka spellokal (troligen S:t Erik) ganska snart efter detta.

Helst skulle jag vilja ha det klart vilka som kommer att bli uttagna innan april, men ser det inte som heligt då det är ett halvår innan VM. Så senast efter 5-7 april, om detta blir OBS-helgen, kommer laget att tas ut.

Slava Cup går 7-10 mars 2019. Vi har fått förfråga om att skicka ett landslag så ni som är intresserade kan ni höra av er till mig . Vad som ingår i inbjudan är oklart, men jag kollar gärna om intresse finns. Bidrag för tävlingen kan naturligtvis inte uteslutas.

I övrigt kan sägas att det varit uppe på tapeten om det skulle ske en gemensam träningsdag under hösten, det ser dock inte ut att bli något sådan pga av ett fullt program, både bridge och familjemässigt för flera av spelarna.
Som sagt, jag kommer att bestämma tid för OBS-tävlingen ganska snart.
Dispens för att inte delta kommer knappast att ges utom i extrema fall, för de som har intresse av en VM-plats.

Innan VM har vi ytterligare ett mästerskap. NM kommer att gå av stapeln i Norge maj-juni 2019 (datum ej bestämt). Uttagningar till det mästerskapet kommer att följa de principer vi haft tidigare dvs att de som åker till EM/VM kommer i första hand inte att vara aktuella. Här finns även möjligheter för ev seniorpar att tas ut om det finns skäl för detta.

Ni som har frågor får naturligtvis höra av sig till mig.

Kontaktuppgifter

Namn Roll E-post Telefon
Jan Lagerman Kapten Vanlige_Viktor@hotmail.com 073-373 22 14

Edit: Just nu är det oklart om VM kommer att spelas i Kina. WBF vill dock inte lämna ut någon information så vi har bara att vänta in ett definitivt besked om plats och tidpunkt för spel./Carina Wademark