Mixedlaget inför stundande EM

EM-lag spelas denna gång i Danska Herning och pågår för mixedklassen liksom för damer och veteraner från den 28 juni till den 4 juli. Öppna klassen där det är fler lag börjar spela redan 24 juni.

Det är 23 lag i mixedklassen som ska tampas om medaljerna och en plats bland de åtta första som kvalificerar till kommande VM. Det är Sanna Clementsson - Tobias Törnqvist, Emma Övelius - Daniel Gullberg och Kathrine Bertheau – Simon Ekenberg som ska spela för Sverige. Med på plats är också undertecknad Pär Ol-Mårs som non-playing captain och Laura Covill som coach.

EM spelas som en serie där alla möter alla över 16 givar. Det innebär för oss 3 matcher per dag förutom tre dagar då det är en kvällsmatch och sista dagen då det bara är två matcher. Vi har haft tur med lottningen då vi har vår översits näst sista dagens sena match.

Spelarna har lagt ned bra med tid på sina förberedelser. Mycket budträning på Quebids och en hel del spel på BBO där paren dels spelat mot varandra och också ett antal matcher mot andra länders mixedlag. Tyvärr har det blivit dåligt med liveträning för paren, spelarna har spelat en hel del men då med andra partners. I lag SM finalen i maj spelade Simon i laget som vann och Sanna och Kathrine med varandra i laget som blev fyra.

Det har inte varit så bra resultat i träningsmatcherna, men jag tror att koncentrationen och därmed resultaten kommer att vara bättre när det väl gäller och spelarna sitter vid borden i tävlingsmode. Standarden på landslagen i mixedklassen blir hela tiden bättre, men jag tycker att vi borde klara av målsättningen att kvala in till VM och medalj är ingen omöjlighet.

Frankrike som vann senast är nog favoriter och Italien, Danmark, Polen, England och Tyskland kommer nog också att kriga om VM-platserna. Kanske också Rumänien som överraskande blev tvåa på Madeira.

Håll tummarna för oss!
Pär Ol-Mårs
Kapten för mixedlaget