Damlaget till EM uttaget

Till EM i Danmark år 2024 skickar Sverige följande trupp i damklassen:

Louise Hallqvist/Ylva Johansson
Sara Asplund Sivelind/Marie Johansson
Suzanne Lemborn/Malin Helin

Systrarna Ylva och Louise gjorde comeback i landslagssammanhang 2021 och har sedan dess vunnit både VM-guld och EM-silver.

Sara och Marie är en nygammal konstellation. De spelade SM-damer ihop första gången när Sara var blott 13 år gammal, och tog upp partnerskapssatsningen i samband med Nordiska mästerskapen 2023 - där de tillsammans med Ylva och Louise fullständigt krossade allt motstånd och kammande hem NM-guldet!

Det tredje paret i årets trupp är Suzanne Lemborn (kanske mest känd som Svenska bridgeförbundets eminenta verksamhetschef), tillsammans med Malin Helin (spelade i mixed-landslaget i Wuhan 2019). Suz och Malin är ett relativt nykomponerat par som rivstartat, och ställde upp i årets observationstävling där de verkligen visade framfötterna.

Några kanske undrar var våra tidigare världsmästarinnor tagit vägen, men just i år satsar de på mixed-klassen i stället.

Under våren kommer laget att träna tillsammans till största delen online, då spelarna är utspridda över landet. Fem träningsmatcher mot Danmark är redan inbokade, och ytterligare träningstillfällen planeras också.

Med på resan är så klart världens bästa coach, Carina Wademark!