Veteranlandslaget uttaget

Att ta ut ett veteranlag som ska representera Sverige vid EM var denna gång en svår, men ändå angenäm uppgift då det fanns fler par än på länge att välja bland.

Valet föll till slut på:
Bengt-Erik Efraimsson - Mats Axdorph
Mats Nilsland - Björn Fallenius
PG Eliasson - Anders Morath

Bengt-Erik Efraimsson och Mats Axdorph har vid de två mästerskap de spelat varit vårt ankarpar, de toppade butlern vid senaste EM och var 5:a vid VM.

Mats Nilsland och Björn Fallenius har i och med att Björn blivit 60 år och dessutom flyttat hem till Sverige kunnat sikta på spel i landslaget igen. Båda har varit med tidigare, Mats senast vid OS i Lille 2012 och Björn i öppna laget, senast vid EM I Dublin 2012.

PG Eliasson och Anders Morath har båda varit med i laget tidigare, men i andra partnerskap. Efter VM i Lyon bildades detta par som sedan dess förmodligen spelat fler brickor tillsammans än något av de andra paren. De var också det par som vann veteran-OBS den gångna helgen.

Bakom dessa par finns flera intressanta par som fortsatt kommer att observeras.
Det blir med säkerhet ett VM 2019 och vi uppmanar alla par att spela vidare för att slåss om nya landslagsplatser framöver.

Fram till EM som spelas i Ostende 9-17 juni laddar paren på olika sätt.
PG-Anders samt Björn-Mats spelar SM-lag, semifinal 7-8 april, utöver det kommer paren att sparras av bra motstånd i hemmamiljö, ev spela matcher mot ett juniorlag bestående av 2 x Grönkvist och 2 x Rimstedt i Stockholm 28-29 april samt att åtminstone ett av paren, PG och Anders kommer att spela i Baltic Cup 21-22 april.

Kapten & coach
Olle & Carina Wademark