Mot EM med veteranlaget

Jag har fått äran att ta ut och leda det veteranlag som ska representera vårt land vid EM i Ostende, Belgien 10-16 juni. Vid min sida kommer jag att ha kvar lagets tidigare coach Carina Wademark.

Internationell konkurrens

Veteranbridgen fylls i rasande takt på med vassa bridgespelare och flera länder har i princip likvärdig kvalitet på lagen i öppen- och veteranklass.
Detta försöker man nu dämpa genom att successivt höja veteranåldern till 65 år vilket skall vara klart 2026, detta medför att 2018 är det född 1957 eller tidigare som gäller.

Konkurrensen om Europas VM-kvalplatser 2019 kommer att bli stenhård, så mycket vet vi. Vi är bortskämda med bra resultat de senaste åren och ambitionen är att ta det ytterligare ett snäpp, med VM-guld som långsiktigt mål.

Inhemsk konkurrens

Det finns många spännande, par såväl som enskilda, spelare ute i landet som inte funnits med i de senaste årens OBS-tävlingar. Vissa beror förmodligen på att de varit för unga, medan andra inte haft någon partner eller har varit upptagna på annat håll.
Jag skulle gärna se att par och spelare som vill spela för VM-guld 2019-2021 hör av sig till mig. Oavsett om man blir uttagen till spel i EM 2018 eller inte kan vi redan nu börja planera för en fight om VM-platser 2019 eller EM-platser 2020.

Vi kommer inom kort att skicka ut en e-post med intresseförfrågan till topp 200 på veteranrankingen, men tveka inte att höra av dig även om du skulle ligga utanför den listan eller är född 1958 och redan nu vet att du vill satsa på veteranlaget framöver.

Laguttagning

Det lag som representerade Sverige i VM 2017 finns inte kvar intakt. Det innebär att minst ett par som inte spelade i VM 2017 kommer att få chansen. Det är kort om tid att göra några långsiktiga förändringar och till EM 2018 kommer därför det lag att tas ut som vi tror har bäst chans att ta oss till VM, vilket är delmål ett. Laget kommer att vara uttaget senast 5-6 mars 2018.

Tillgängliga pars bridge kommer att observeras via Allsvenskan, Svenska Cupen/Uppsala lagguld, en OBS-tävling, troligen i januari samt ev en OBS 2 om vi får ihop det med par från Danmark och Norge. Även om partävling inte är samma form av spel tittar vi även på resultaten från de guldtävlingar som spelas, Enaträffen, Kamras Minne, Malmöguldet, Gävleguldet och Plattliret.

Ni kan kontakta mig via e-post: olle.wademark@gmail.com

Olle Wademark
Kapten Veteranlandslaget