Utmanarmatchen - Eriksson

Utmanarmatchen 1-2 april är en uppgörelse över 120 brickor där landslagsplatser i det öppna laget till NM står på spel. Här följer en presentation av lag Eriksson.

Det är ett minst sagt utspritt gäng som bildar Lag Eriksson i Utmanarmatchen. Magnus Eriksson och Roger Wiklund kommer från Halland, Thomas Karlsson från Östersund och Tobias Törnqvist flyger in från Dubai.

-Det ska bli otroligt roligt att få möta Sveriges bästa spelare i långa tuffa lagmatcher och att få dela den upplevelsen med mina kompisar i laget, säger Törnqvist som spelar med Magnus Eriksson.

Det var många om budet att få delta i Utmanarmatchen men till slut föll valet på Lag Eriksson. Segrar i Chairmans Cup och Elitserien bidrog förstås till beslutet men det är ett delvis nytt lag som kommer till St Erik i Stockholm 1-2 april. Arne Larsson tvingades lämna återbud och ersattes av Thomas Karlsson som spelar med Roger Wiklund. Ett nytt par är de dock inte.
-Charlie (Thomas Karlsson) och jag kompletterar varandra väldigt bra. Man skulle kunna säga att vi är två asymmetriska spelare som bildar ett symmetriskt par. Genom åren, inte minst de när vi båda bodde i Göteborg, har vi spelat oerhört många givar tillsammans, säger Wiklund.

-Roger är enkel att spela med och vi kan säkert tänka likadant när det behövs. Det kunde vi förr, det kan vi säkert göra igen, säger Thomas Karlsson.

Att Sveriges starkaste spelare står för motståndet inspirerar.
-Deltagarna i de andra tre lagen är ju samtliga fullblodsproffs. De är fantastiskt duktiga på sina jobb och håller ju absolut världsklass. Icke desto mindre är jag övertygad om att vi kan nå deras toppar, utmaningen för oss är att hålla den höga nivån under en lång period. Vi borde stå i runt 11 ggr pengarna på oddstavlan och större skrällar har väl gått in, jag tror inte att någon sätter sig mot oss och känner sig helt säkra, säger Roger Wiklund.

Tobias Törnqvist och Thomas Karlsson är inne på samma spår.

-Jag tror att vi kan hävda oss väl med rätt typ av brickor, men det är klart vi är outsiders. Favoriter är de båda landslagen, tycker det känns svårt att sätta det ena före det andra, säger Törnqvist.

Thomas Karlsson håller lag Nyström som favorit.
-Det är svårt att sätta någon före någon annan men magkänslan säger att Nyströms lag är favoriter. Tror det kan bli en spännande tävling. Vi hoppas spela riktigt bra stabil bridge och ha vingar som kommer med ett staket lite då och då.

Spelstilen hos Eriksson/Törnqvist är lättförklarad:
-Vi spelar naturlig, aggressiv bridge. Vår strategi är att bjuda snabbt till kontraktet, så att vi inte berättar allt för motståndarna. Ibland blir det förstås helt fel och då ser vi dumma ut men å andra sidan får vi favörer av försvaret ibland, säger Törnqvist.

För Magnus Eriksson blir det förstås en speciell tävling då han får tävla mot sina söner i ett riktigt prestigemöte.
-Att panga på Ola och Mikael blir ju en njutning. Skall bli kul att träffa lagmedlemmarna och att spela seriös bridge på högsta nivå. Men naturligtvis skall något av de öppna landslagen vinna utmanarmatchen. Blir nog dagsformen där som avgör, säger Magnus Eriksson.

Presentationer

Bilder från förr.. Smile


Namn: Roger Wiklund
Ålder: 48
Bor: Falkenberg
Spelat bridge sedan: Tänk berömd bok av George Orwell.
Största framgång: Tre tävlingar i rad med Magnus Eriksson utan att han gnällt på mig
Bästa konventionen: Straffdubbelt
Styrka som bridgespelare: Att lyfta partnern.


Namn: Thomas Karlsson
Ålder: 49
Bor: Östersund
Spelat bridge sedan: Började vid 14 års ålder.
Största framgång: Det var kul att vinna Chairmans cup 2017 efter alla kvartar och semifinaler man kämpat sig till.
Bästa konventionen: 1X-Hopp 2Hö, den är hyggligt frekvent och ger något till systemet i övrigt.
Styrka som bridgespelare: Jag känner till mina svagheter (tror jag).


Namn: Tobias Törnqvist
Ålder: 47
Bor: Dubai
Spelat bridge sedan: 1992.
Största framgång: Chairmans Cup, trefaldig mästare.
Bästa konventionen: RKC1430.
Styrka som bridgespelare: Budgivning i praktiken.


Namn: Magnus Eriksson
Ålder: 60
Bor: Haverdal
Spelat bridge sedan: 1978.
Största framgång: Troligen när jag och Ulf Nilsson tillsammans med en dansk kompis samt en dansk sponsor (som inte lirat på 20 år) slog fem proffslag i Spingold 2002. Vi torskade mot de då oslagbara italienarna i semifinal.
Bästa konventionen: Ingen speciell konvention. Alla bud som innebär att man inte visar sin egen hand är väl en favorit då.
Styrka som bridgespelare: Kortspelet.