Utmanarmatchen - Nyström

Utmanarmatchen 1-2 april är en uppgörelse över 120 brickor där landslagsplatser i det öppna laget till NM står på spel. Här följer en presentation av lag Nyström.

Många ser Lag Nyström som favoriter till segern i Utmanarmatchen och det passar det här gänget väldigt bra. På frågan vilka han själv ser som favoriter svarar Fredrik Nyström.

-Oss såklart. Vi är det bästa laget.

En hederlig portion av sund ”trash talk” är det som gäller inför prestigemötet 1-2 april. Fredrik Nyström gör ingen hemlighet av vad han ser fram emot mest under helgen.

-Att piska upp bröderna Rimstedt och Simon (Hult) och Peter (Bertheau).

Tillsammans med sin partner Frederic Wrang har de mångårig rutin från världens främsta tävlingar. De har nyligen kommit hem från årets första national i USA där Fredrik spelade med Geir Helgemo och Frederic Wrang teamade upp med Antonio Palma.

-Både Frederic och jag vill väldigt gärna vinna så vi taggar varandra. Sedan har vi väldigt kul när vi spelar ihop, säger Nyström.

-Vi har samma filosofi och har väldigt bra personkemi. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt - vi ger aldrig upp, säger Wrang.

Det andra paret består av Marion Michielsen och Per-Ola Cullin. Här är det lite mer lågmälda uttalanden när det kommer till favoritskapet.

-Jag tror att vi har goda chanser att vinna, men tycker det är svårt att utse någon favorit. Tyckte dock Hult såg väldigt hungrig ut när jag såg honom senast i New Orleans, säger Per-Ola Cullin.

Marion fyller i:

-Jag hoppas såklart på seger. Det viktigaste är att spela så bra som möjligt, sen får vi se hur långt det räcker. Ska bli kul att spela mot tre riktigt bra lag med en NM-biljett som möjlig vinst.

Deras partnerskap beskriver de själva som respektfullt.

-Vi har spelat ihop i sju år och vi är fortsatt nyfikna på utveckling. Annars måste jag nämna att det jag kanske mest ser fram emot i helgen är att se Roger Wiklund vid bridgebordet igen, säger Per-Ola Cullin.

Deras spelstil beskriver Marion på följande vis:

-Vi spelar ett väldigt artificiellt stark klöver-system och satsar på att hitta rätt kontrakt, spela stabilt och inte chansa så mycket, säger Marion Michielsen.

Vad gäller resultatet av Utmanarmatchen framhåller Frederic Wrang den internationella rutinen.

-Jag håller oss och det andra landslagsgänget som favoriter. De flesta paren spelar mycket internationellt och speciellt i USA där man möter otroligt bra motstånd hela tiden. Men jag tror att det blir väldigt tight mellan oss. Vår rutin och erfarenhet fäller dock avgörandet. Hur som helst blir det bra träning i ett antal tuffa matcher mot hungriga och bra motståndare som vill slå oss till varje pris.

Presentationer


Namn: Marion Michielsen
Ålder: 37
Bor: Stockholm
Spelat bridge sedan: 1998
Största framgång: VM-guld i dam och mixed.
Bästa konventionen: Vet ej men gillar stark klöver-systemet.
Styrka som bridgespelare: Vill alltid vinna och blir inte tiltad så ofta.


Namn: Per-Ola Cullin
Ålder: 43
Bor: Kärrtorp
Spelat bridge sedan: 1994
Största framgång: OS-guldet i Lille 2012
Bästa konventionen: 4Kl som bra höjning till 4Hö i alla lägen
Styrka som bridgespelare: Lugnt temperament.


Namn: Fredrik Nyström
Ålder: 46
Bor: Stockholm
Spelat bridge sedan: Började när jag var 13 år gammal
Största framgång: OS-guldet 2012 med landslaget
Bästa konventionen: Hmmm antar att det får bli Blackwood (eller annan typ av essfråga)
Styrka som bridgespelare: Budgivningen är nog min starkaste gren samt att jag anser att jag är som bäst när det gäller som mest.


Namn: Frederic Wrang
Ålder: 60 år
Bor: Stockholm.
Spelat bridge sedan: 1977
Största framgång: Har spelat final i Bermuda Bowl och i Rosenblum.
Bästa konventionen: Stenbergs 2NT
Styrka som bridgespelare: Jag gillar försvarsspel. Jag ger aldrig upp.