Narre vände, vann med tre imp

Narre vägrade ge sig och kunde i sista segmentet vända till seger med tre imp. Vi säger grattis till PG Eliasson, Gunnar Elmroth, Björn Wenneberg och Göran Selldén som får representera Sverige vid VM i Marrakech. Laget sänder ett stort tack till Anders Morath som kunde ställa upp som reserv med kort varsel.

Resultat

Lag Seg 1 Seg 2 Seg 3 Seg 4 Seg 5 Seg 6 Totalt
Narre 68 23 8 14 25 46 184
Fd 15 59 37 28 24 18 181

Privatprotokoll och givar segment 6

Givar segment 6

Privatprotokoll:

Privatprotokoll och givar segment 5

Narre tog in en imp i det femte segmentet och Fd leder nu med 25 imp inför de sista 16 brickorna.

Givar segment 5

Privatprotokoll:

Privatprotokoll och givar segment 4

Med två segment kvar att spela leder Fd med 26 imp. Som vi sett tidigare i matchen kan mycket hända på 32 brickor, det blir en spännande avslutning!

Givar segment 4

Privatprotokoll:

Privatprotokoll och givar segment 3

Fd har fått upp ångan och efter 37-8 i det tredje segmentet har man nu tagit över ledningen. Med halva matchen spelad är ställningen 111-99 till Fd.

Givar segment 3

Privatprotokoll:

Privatprotokoll och givar segment 2

I andra set tog Fd tillbaka mycket av det de förlorade i första segmentet och ligger nu bara under med 17 imp. Fyra segment kvar!

Givar segment 2

Privatprotokoll:

Privatprotokoll och givar segment 1

Narre tryckte gasen i botten direkt och tog ledningen med 68-15 efter det första segmentet av sex. Det är fem segment om 16 brickor kvar så än kan mycket hända.

Givar segment 1

Privatprotokoll, utspel i vänsterkant:

Avgörande match

Det svenska veteranlandslaget kvalade som tredje nation in till VM Lag Veteran som spelas i Marrakech, Marocko 20 augusti - 2 september 2023.

Det spelas en uttagningstävling för att få fram Sveriges representanter till VM Lag veteran eller d’Orsi Seniors Trophy som är tävlingens namn.
Tävlingen inleddes med att fem lag mötte varandra över 20-brickorsmatcher i slutet av januari. De två främsta från den tävlingen kommer under helgen 25-26 februari att mötas i en match över 96 brickor där det vinnande laget, kompletterat med ett par som väljs ut av kaptenen, får spela VM.
Kapten Olle Wademark tar ut paret som gör laget komplett senast i mitten av mars.

Lag

Lagen som möts i den avgörande matchen är Narre med PG Eliasson, Gunnar Elmroth, Björn Wenneberg och Göran Selldén samt Fd med Johan Sylvan, Mårten Gustawsson, Göte Berntsson och Henrik Wegnelius.

Under onsdagen kom tyvärr besked om att Göran Selldén, p.g.a. sjukdom, inte kommer att kunna spela matchen.
UK har beslutat att laget får ta in en reserv från de spelare som deltog under den första helgens spel.
Anders Morath tillfrågades på onsdagen och kunde med kort varsel tacka ja. Om laget skulle vinna är det dock fortfarande Göran Selldén som är uttagen för spel i VM.

Tävlingsupplägg

Det spelas sex segment om 16 brickor. Fyra segment på lördagen och två segment på söndagen.

Då vi inte fått ihop operatörer kommer matchen inte att visas på BBO. Stort tack till Lars Goldberg och Joakim Nordlindh som ändå erbjudit sig att vara operatörer vid något/några segment.
Resultat efter varje segment kommer att redovisas högre upp på sidan.

Ca-tider

Lördag:
10.00 – 12.10
13.00 - 15.10
15.20 - 17.30
17.40 - 19.50

Söndag:
10.00 – 12.10
13.10 - 15.20

Spelet sker i BK S:t Eriks lokaler i Stockholm. De som har vägarna förbi är välkomna att komma in och titta på spelet live.

Ekonomi

Till VM i veteranklassen får laget startavgift och matchtröjor betalda av SBF, men betalar resa, boende och uppehälle själva.

Bilder från spelet