Utmanarmatch och sikte mot toppen

Det öppna landslaget har NM i månadsskiftet maj/juni som nästa höjdpunkt att se fram mot. Till detta mästerskap lanserar förbundskaptenen Fredrik Kronmarker en utmanarmatch för att avgöra vilka spelare som får äran att representera Sverige.

Nedan från kaptenen:

Uttagna lag

-Jag har tagit ut två lag, sedan ska vi komplettera med två lag som är redo att anta utmaningen. Jag hoppas att vi får en massa lag som anmäler sitt intresse. Vinnarlaget får spela NM och så kompletterar jag med ett par när vi vet vilka som vunnit utmanarmatchen.

Det ena laget består av Mikael Rimstedt och Ola Rimstedt som får Peter Bertheau och Simon Hult vid sin sida. Det andra laget innehåller Per-Ola Cullin och Marion Michielsen som bildar lag med Frederic Wrang och Fredrik Nyström.

Utmanarmatchen

Utmanarmatchen kommer att spelas helgen 1-2 april i Stockholm och avgörs genom att de fyra lagen möts alla-mot-alla i 40 brickors-matcher.

-Jag hoppas att det blir stor uppmärksamhet kring matchen och att det kommer kraftsamlas runt om i landet för att få ihop bästa möjliga motstånd för de redan namngivna.

Anmäl intresse för utmanarmatch

Vad gäller att anmäla intresse för att ställa upp i utmanarmatchen går det bra att skicka ett mail till Fredrik Kronmarker på fredrik@freditor.se innan 15 december.
Besked om vilka utmanarlag som tas ut ut meddelas i början av januari.

Tillbaka till toppen 2024

Några OBS-tävlingar i övrigt är inte planerade för det öppna landslaget.
Nu kör vi på det här konceptet och sedan får vi utvärdera om det är rätt även kommande år.

-Vi har en stor uppgift framför oss att ta tillbaka förlorad mark där ett stort fokus ligger på att vara tillbaka i toppen 2024.

Landslagsläger

Vi kommer att genomföra ett femdagarsläger i februari som blir startskottet för vår nysatsning. I grunden handlar det om att få varandra att växa samt att genomföra gemensamma tema-träningar.

De sju spelare som kommer att åka på lägret i februari är:

Peter Bertheau
Simon Hult
Marion Michielsen
Mikael Rimstedt
Ola Rimstedt
Fredrik Nyström
Frederic Wrang

Även Per-Ola Cullin skulle ha medverkat på lägret men har förhinder.