PO Sundelin

Ålder:83 år
Familj: Jag har en dotter med min fru, en son utan min fru och en bonusson som är hennes.
Bridgepartner(s): Egentligen inte någon just nu, jag har spelat med många under åren.
Hur började du spela bridge: Första gången jag spelade bridge var när min familj firade jul med våra vänner. Deras föräldrar spelade bridge och jag blev “lurad” av mina vänner att spela några brickor. Då tyckte jag att det var ett roligt spel. När jag sedan gjorde lumpen var det en kille som ville spela bridge första kvällen. Men när jag sedan misslyckades med att svara på vad Stayman var, var han inte lika engagerad. Några år senare möttes vi i en tävling och då vann mitt lag över honom vilket var lite tillfredsställande.
Hur länge har du spelat bridge:Jag har spelat i 63 år
Har du några ambitioner: Jag har inga speciella ambitioner
Budsystem: Eftersom jag spelar med flera olika partners och inte kan hålla en massa system i huvudet har jag skapat ett eget system som mina partners får stå ut med. Jag kallar det för zest och det är i grunden en slags beredskapsklöver där 1♣ antingen lovar svag NT, 18-19 NT eller naturlig klöver med överföringssvar
Favoritkonvention: Jag måste nog säga att XY-NT är det bästa påhittet
Har du några andra intressen utöver bridgen: Nej, egentligen inte
Berätta lite om skola/arbete: Numera är jag pensionerad men har en del uppdrag inom WBF. Jag är till exempel med i en kommitté som handskas med fusk och så är jag även systemansvarig för alla EBL-tävlingar där jag ser till att alla utformar sina deklarationskort och beskriver sina system på ett vettigt sätt.