JVM Salsomaggiore - Brons till U26

4-13 augusti spelades JVM i Salsomaggiore. Det avslutades på ett bra sätt, med svensk U-26 medalj för första gången någonsin!

U16 slutade på 12:e plats, U21 likaså. U26 vann till slut sin spännande bronsmatch mot Holland med 130,5 - 112.

Det var första gången ett svenskt U26-lag tog en VM-medalj, Grattis! till Ola Rimstedt, Mikael Rimstedt, Simon Hult, Simon Ekenberg, Mikael Grönkvist, Daniel Gullberg, kapten Martin Löfgren, coach Tom Gärds och assisterande coach Lars Nilsson.

Ett extra stort grattis till Isis Lundqvist och Mikael Grönkvist som fick pris som bra förebilder för bridgen i sina respektive klasser. Mer om det kan läsas via dessa länkar Isis, Mikael.

JVM 2016

Juniorsidan | Officiell hemsida |Sveriges resultat| Rapport från lagen |Facebook| Isis fick pris |Micke fick pris |

Onsdag 3 augusti invigdes junior-VM i italienska Salsomaggiore och på torsdagen 4 augusti kl: 10.00, startade spelet där vi har representation i U16- Kids, U21 och U 26.
Det var tre förhoppningsfulla lag som på tisdagen reste till Salsomaggiore i Italien allt medan de flesta svenska bridgespelare fanns i Örebro för sedvanlig festival.

Kapten Martin Löfgren siktar på daglig rapportering, inklusive att hojta till med info om BBO-deltagande. Rapporteringen kommer att skötas av ledningen medan spelarna uppmanas att så långt som möjligt avhålla sig från sociala media – all fokus på bridgen! Håll utkik i juniorbloggen.

Våra lag


Kaptener: Martin Löfgren (U26+U21), Peter Bertheau (U16)
Coacher: Tom Gärds, Lars Nilsson
Med truppen följer också ett par farföräldrar: Elisabeth Lundqvist och Håkan Ek för att skapa extra trygghet.

U26

Simon Ekenberg – Simon Hult
Ola Rimstedt - Mikael Rimstedt
Daniel Gullberg – Mikael Grönkvist

Martins förväntningar:
Förväntningarna på U26 är, annat vore en lögn, höga. Vi har tre superbra par där egentligen bara dagsformen skiljer dem åt. Sverige tillhör favoriterna, men vi måste gå in med rätt inställning – och min uppfattning är att just inställningen är något som våra 6 är ruskigt bra på. Polen, USA och kanske Norge lär vara huvudkonkurrenterna.

U21

Castor Mann - Erik Hansson
Sanna Clementsson - Alexander Sandin
Irma Petersén - Teo Bodin

Martins förväntningar:
U21 är fjolårets U16, alltså nya i sammanhanget. Det vore grymt att lägga bördan av höga förväntningar på dem, men den seriositet och träningsvilja man visat bådar gott. Visst kan laget gå till slutspel med fokus och lite tur!

U16 - Kids

Willem Berner - Hjalmar Sandblom
Markus Bertheau - Erik Wiberg
Isis Lundqvist - Tiger Lundqvist

Martins förväntningar:
U16 är – som alltid – svårast att tippa. Från att för ett par år sedan vara en klass dit länder sände lite hur som helst har man gradvis lyft standarden i klassen. Naturligtvis gäller detta även våra deltagare, där Wille Berner är den ende som varit med förr. Huvudsaken här är att våra spelare har kul, fokuserar på sin uppgift, knyter bekantskaper och… har kul Smile Lyckas man med det kan det, med lite tur, gå riktigt bra!

BBO

Spel från flera bord/match vissas på BBO.

Tävlingsupplägg

U26 + U21
Under första veckan spelar man 14-brickorsmatcher, 3 matcher/dag och möter alla lag.
De åtta främsta lagen går till kvartsfinal 4x14 brickor onsdag 10 augusti.
Laget som toppar tabellen efter grundspelet får välja kvartsfinalmotståndare från placering 5-8. När ettan har valt får tvåan välja, sedan trean.

Vinnarna går till semifinal 4x14 brickor torsdag 11 augusti.
Samtidigt som valet av kvartsfinalmotståndare väljer 1-3 även från vilken match man vill möta segraren i en ev semifinal, detta val gäller för båda lagen i matchen. Om två lag från samma land går vidare till semifinal är dock regeln att dessa lag måste mötas i semifinal.

Vinnarna spelar final 6x14 brickor fredag-lördag 12-13 augusti.
Förlorarna spelar 4x14 brickor om bronset.
På lördagen ska medaljerna fördelas och söndag 14 augusti återvänder spelarna till Sverige.

U16-Kids
Det är färre deltagare i U16 därmed lite annat upplägg.
Under de fyra första dagarna spelar man 14-brickorsmatcher och möter alla lag.
De fyra främsta lagen går till A-semifinal, lag 5-8 till B-semifinal och lag 9-12 till C-semifinal med spelstart måndag 8 augusti 3x14 brickor.

Vinnarna i A-semin går till A-final 3x14 brickor tisdag 9 augusti.
Förlorarna spelar bronsmatch 2x14 brickor.
Vinnarna i grupp B och C spelar B respektive C-final 3x14 brickor.
Förlorarna spelar om placering 7, 2x14 brickor.
Tisdag kväll är det prisutdelning och onsdag 10 augusti återvänder spelarna till Sverige.

Uppmaning från kaptenen

Heja, heja!
Vi vill känna stödet av just dig! En VM-tråd läggs upp i juniorbloggen där rapporteringen kommer att ske, och uppmuntrande tillrop av våra landsmän på hemmaplan är något vi behöver!

Spelstart 4 augusti - Häng på!