Sanna om uppladdningslägret på Tofta

En helg som kan sammanfattas sammansvetsande, lärorik och optimal.

Som ni kanske redan har läst spenderade den svenska juniortruppen förra helgen på uppladdningsläger inför JVM på Tofta Gård. Lägrets få dagar lyckades inge känslan av att man precis hade kommit när man skulle åka hem igen och att man hade varit där en evighet på samma gång - den där känslan som uppstår när man har fått otroligt mycket gjort och haft extremt roligt under tiden.

Fredagskvällen inleddes med mat och firande av Irma som fyllde tjugo, detta i form av tårta och sång. Därefter blev det partävling för u16 och u21 mot delar av Bohuslän-Dals BF medan u26 fick gå emot Bohusläns elit i en lagtävling som de lyckades vinna.
Efter tävlingen bestämde sig några tappra (och kanske dumdristiga) delar av truppen sig för att gå ut och ta ett midnattsdopp med entusiastiska Tom Gärds i täten. Efter lite bestigning av hala bergspartier och vandring i lera bland högt gräs hittades till slut en brygga och själva doppet var faktiskt väldigt uppfriskande och skönt. Hela utflykten blev lyckad med undantag av några blåmärken på de mer klumpiga delarna av sällskapet (alltså på mig).

De två andra dagarna hanns det med teambildingövningar i tvärgrupper över alla tre åldersklasser, bridgespel med några problemgivar från PO, morgondopp för de delar av truppen som klarade av att gå upp klockan sju på morgonen, föreläsningar från två u26-par och Hans samt viktiga diskussioner om sammanhållning, hur vi vill handskas med, och vill bli bemötta i, olika situationer, hur vi hjälper partnern på bästa sätt m.m.

I pauserna (för det fick vi förvånande nog också lite tid med) roade många sig med fotboll och frisbee där alla åldersklasser spelade och umgicks med varandra vilket jag tycker är fantastiskt och visar vilken fin sammanhållning som redan finns i truppen.
Lägret avslutades med att hela truppen deltog i en match brännboll som tydliggjorde eventuella tvivel på att det finns några otroliga vinnarskallar med i truppen.

Jag skulle vilja tacka Hans och Mia för det fina boendet, de optimala lokalerna och den otroligt bra maten som serverades (och det från en otroligt kräsen person). Jag vill även tacka Hans för den väldigt intressanta föreläsningen som kändes givande för alla i rummet och för donationen till truppfonden från Bohuslän-Dals BF, det möjliggör att vi kan ha liknande träningsläger och uppskattas verkligen!

Några ord som skulle kunna beskriva helgen är sammansvetsande, lärorik och optimal. Jag tror att jag ganska självsäkert kan säga att hela truppen har haft en upplyftande och rolig helg och jag tror inte att jag är ensam om att känna mig otroligt peppad inför mästerskapet - precis som det ska vara!

Sanna Clementsson