JK informerar

Juniorkommittén (JK) är en av Svenska Bridgeförbundets kommittéer, som huvudsakligen fokuserar på ungdomsverksamhet, med ett starkt engagemang för breddbridge. Breddbridge syftar på att inkludera spelare på alla nivåer, från nybörjare till erfarna. JK ansvarar för fonderna ”Juniorfonden”, ”Magnus Göranssons fond” samt ”Janne Malmströms fond”. Juniorfonden finansieras årligen genom klubbarnas höstsilver-tävlingar, där 15 kr per spelare går till fonden, samt genom riktade insamlingar och donationer.

Under de senaste åren har JK arrangerat riksläger och Junior-SM-tävlingar. Vi har nu en vision om att sjösätta ett rikstäckande projekt där vi vill involvera och uppmuntra alla distrikt och klubbar att delta. Om cirka fem år hoppas vi kunna arrangera ”Juniorkampen”, där ungdomar tävlar i kval på hemorten, följt av regionkval och slutligen en landsomfattande final. Detta är ett ambitiöst mål, men med samarbete från alla medlemmar tror vi att det är möjligt.

Bridgefestivalen

Under Bridgefestivalen kommer JK med ungdomars hjälp sälja lotter för att stödja juniorbridge. En lott kostar 20 kr/styck och varje lottring innehåller 100 lotter. Bridgeförlaget, med Peter, Pang och Sara, sponsrar med fyra fina priser per lottring. Vi hoppas att alla besökare i Örebro köper lotter och stöttar svensk juniorbridge. Alla intäkter går oavkortat till ungdomarna, i form av bidrag till spelavgifter och andra kostnader. Att delta i Bridgefestivalen innebär betydande kostnader för boende, mat och spelavgifter, och vi vill göra allt för att alla ungdomar ska ha råd att vara med. Vill man ge ett bidrag utöver detta, tas det tacksamt emot.
Bridgeförlaget stöttar

Höstens riksläger

Vid höstens riksläger återvänder vi till Sandviken den 31 oktober - 3 november. Övernattning sker på hotell och Sandvikens bästa kock ansvarar för matlagningen. Inga förkunskaper krävs, och vi uppmanar alla klubbar att skicka sina juniorer. De får gärna ta med sig en eller flera kompisar. För de yngre juniorerna kan vuxna ledare eller vårdnadshavare följa med. Deltagaravgiften är starkt subventionerad av JK, och distrikt och klubbar brukar även vara generösa med bidrag, vilket gör kostnaden minimal. För vårdnadshavare eller medföljande vuxna till de yngre juniorerna finns även möjligheten att söka ekonomiskt stöd från Janne Malmströms fond. Denna fond är särskilt riktad mot att de yngsta juniorerna ska kunna delta i bridgeaktiviteter. Riksläger

Projektet Juniorkampen

Vi hoppas kunna sjösätta projektet ”Juniorkampen”, ett rikstäckande initiativ med syfte att rekrytera ungdomar till Bridgesporten genom ett femårigt program med start hösten 2024. Projektet fokuserar i huvudsak på att introducera bridge i skolor runt om i landet och involverar de klubbar som vill delta. De klubbar som anmäler intresse för deltagande i projektet tilldelas en kontaktperson från JK, och bjuds in till informations- och diskussionsmöte via Teams. Under sensommaren kommer JK att skicka ut detaljerad information om projektets faser, delmål och hur din klubb/distrikt kan delta. Denna information kommer också att presenteras på Juniorkommitténs minisajt på hemsidan. Länk…

Om du redan nu är intresserad av detta initiativ och vill veta mer om Juniorkampen, tveka inte att ta kontakt med oss. Allt arbete inom projektet är ideellt – varje krona som kommer in går direkt till att stödja svensk juniorbridge. Kan du tänka dig att ge ett bidrag? Märk din betalning med ”JK” för att säkerställa att pengarna används till detta ändamål.
Swish: 123 567 9386
Kontonummer: 373-3482

För JK – Stina Lysebring, Karl Asplund, Kent Maltein & Björn Sörling