Juniortruppsläger i Varberg

Helgen 27-29 april hölls ett juniortruppsläger på BK Albrekts, Varberg. Lägret innehöll allt från budövningar och lagtävlingar till orientering.

Mellan klockan 4 och 6 på fredag eftermiddag anlände de flesta ur den svenska juniortruppen till BK Albrekts i Varberg. Med U26 kvar i Stockholm och två U21:or som skulle komma insmygandes senare under helgen trodde man att det skulle bli lite tomt på lägret.
Här fick vi fel och till allas glädje, med Janne som tog hand dessa, se några nya unga ansikten på lägret istället i VSVO - ”Vi-som-vill-opp” -gruppen.

Efter att Martin hade välkomnat alla till lägret inleddes helgen med en teambuilding där alla först fick presentera sig själva och sedan fick vi alla tre papper, med dessa skulle vi gå fram till någon man inte pratat så mycket med innan och så skulle man rita av den andra utan att kolla på pappret. Förutom att få fram en del skratt ur vissa absurda ritningar lärde vi alla känna varandra lite bättre!
Dagen avslutades med en 24-brickors individuell tävling som fick oss att värma upp vårt bridgetänk inför vad som komma skulle..

Efter en tidig frukost (för en sömntuta som jag själv dvs) startades dagen med att PO Sundelin, Daniel Gullberg och U21:orna jobbade med finetuning övningar medan U16 gick igenom olika budkonventioner med Kathrine Bertheau och Martin och sedan några brickor där dessa budkonventioner skulle appliceras.
Sedan ryckte Eva Abragi in med ännu en teambuilding session där hela truppen fick ett 4x4 rutnät där man skulle trampa på de olika rutorna för att utröna vilket nummer som låg var, för att sedan gå från nummer ett till 16, detta krävde kommunikation för att både minnas och se till att ingen gick fel (då behövde man nämligen börja om).

På eftermiddagen var det dags för lite extra finetuningövningar för U21 och lite försvarsbudgivning för U16 varpå det var dags för orientering, vi åkte i tre grupper för att orientera oss i Varberg. Alla skulle springa samma varv och vinnarna i denna gren blev Hugo och Teo på en fantastiska 14 minuter!
På kvällen fick vi besök av Varbergare i en 24-brickors lagtävling, proppfull med PO-givar. Efter 6x4 brickor slutade det, till allas besvikelse med att de bästa juniorerna hamnade först på tredje plats.
Däremot dök en intressant färgbehandling upp där man hade AJxx på bordet till K9xx på handen i 6sp där man fick förlora max ett stick. Korrekta färgbehandlingen för att säkra tre stick i detta fall var att spela liten till A sedan liten mot handen och täcka så lågt som möjligt, om man nu förlorade så satt färgen 3-2, satt den 4-1 med 4-korts bakom handen tog man i kungen sedan liten till J.
Efter en välbehövlig sömn gick vi igenom problemgivarna och de allmänna riktlinjerna för juniortruppen varpå det var dags för hemresa.

Från hela juniortruppen vill jag tacka PO Sundelin, Daniel Gullberg, Tom Gärds och Kathrine Bertheau som kunde närvara men främst vill jag tacka BK-Albrekts för att de gav oss deras lokaler över helgen samt Janne Malmström, de frivilliga som fixade skjuts fram och tillbaka och de som fixade med den fantastiska mat som lagades, tack för det!