God natt Opatija

Då är ännu ett internationellt mästerskap över. Denna gång handlade det om Öppna Junior VM i Opatija, Kroatien. Ett VM som var helt fantastiskt med svenska ögon sett. Det hela började som ni kanske kommer ihåg med JVM par och avslutades med JVM lag och för de som där blev utslagna spelades en BAM lagtävling.

I Öppna JVM par segrade ju Mikael och Ola Rimstedt.

I Öppna JVM lag segrade Zlatan med Simon Hult, Simon Ekenberg, Daniel Gullberg och Johan Karlsson som spelade med argentinska Rodrigo Garcia Da Rosa och italienske Giuseppe Delle Cava som besegrade Norway efter en mycket spännande final.
Men det tog inte stopp där för vårt andra lag med svenska spelare GreSwe Axon som tog sig till semifinalen och förlorade mot Norge vann matchen om bronset mot Australien. I det laget spelade Mikael och Ola Rimstedt samt amerikanske Adam Kaplan och grekiske Ioannis Oikonomopoulos.

Hela JVM avslutades i lördags med BAM lagtävlingen, som fungerat som uppsamlingstävling för de som blivit utslagna ur KO spelet från JVM lag. Under lördagen spelades så finalen där de 14 främsta gick till A-final och övriga spelade B-final. A-finalen kompletterades med de fyra semifinallagen från Öppna JVM lag så finalen bestod av 18 lag. Här kunde man ju tro att det skulle bli nya svenska framgångar med tanke på JVM resultaten, men då Zlatans ena vinge (tips: det var inga svenska spelare med i den uppställningen) som skulle inleda spelet på lördagmorgonen inte dök upp till spel blev laget diskvalificerat. GreSwe Axon krånglade sig fram och hade lite grus i maskineriet efter en raketspurt tog de sig till tredjeplats, dock räckte det inte då Norge som fanns på samma poäng hade fler noterade vinster. Det var för övrigt ett tredje lag med i den uppgörelsen China som även de fick se sig besegrade av Norge, dock var de bättre än GreSwe Axon. Det sorgliga för kineserna var att de upptäckt precis innan prisutdelningen att en giv var felscorad och den diffen hade fört dem upp på andra plats och silvermedaljer. Protesttiden hade dock gått ut och därmed skedde inga korrigeringar. Italien vann BAM före Holland.

Summa summarum, ett makalöst bra junior VM sett med svenska ögon. Återigen, svensk juniorbridge är i yttersta världsklass och det är de andra som jagar just nu! Ja just det – vi hade totalt sex spelare på plats och de åkte hem med åtta medaljer!

För övriga resultat, rapporter med mera se nyheter på Juniorsidorna på hemsidan. Missa inte heller bulletiner och liknande från Världsbridgeförbundet.