Svenskt i spets efter dag 1 i JVM par

Så har vi avverkat första dagen av tre i JVM par i Opatija, Kroatien, fem sessioner är avverkade. Ola och Mikael Rimstedt är fortsatt i ledning av U26 klassen!

Paren i U26 och U16 spelar tre brickor mot var och en av de andra motståndarna samtidigt som U21 och Girls har en dubbel round-robbin med samma antal brickor.

För svensk del har vi bara deltagande i U26. Som tidigare rapporterades igår gick det bra för Ola och Mikael Rimstedt, paret gick till sängs som ledare av sin tävling med 60.36%. De jagas närmast av Gannon-Arbit, USA med 58.54% och Chavarria-Percario, Italien, som har56.81%.
På 13:e plats återfinner vi det andra svenska paret i tävlingen Daniel Gullberg – Johan Karlsson som har 51.31%.

U21 förefaller vara en helkinesisk affär då de tre första placeringarna innehas av just kineser. Leder på 59.56% där gör Wei-Sun. Faktum är att 11 av de 21 paren som deltar i tävlingen är kinesiska.

I U16 har Szucs-Toth, Ungern, tagit täten med 60.49%. De följs av två kinesiska par och lite längre bak på femte plats jagar det unga danska paret Bune-Lahrmann. Även i ”kidsklassen” är det mycket kinesiska par 20 av 40 som kom till start är från Kina.

I Girls har vi Italien i ledning via Raffa – Broccolino på 57.22%. De följs av Serbiska paret Zoranovic-Pepic och Salvato-Scriattoli. I den disciplinen är 16 av de 23 paren som är med kinesiska!

Avslutningsvis är det värt att nämna att ibland blir man förundrad. Satt och bevakade Girlsklassen i går för att skriva till bulletinen när två kinesiska par kom till bordet för att mötas (goda odds att så sker för övrigt), när budgivningen var avslutad lade Nord upp träkarlen på ett sett jag aldrig tididgare skådat. Förvirringen i varje fall för undertecknad var total. Jag fick inte grepp om mycket – tänk så lätt man kan fås ur balans. Bara för att en träkarl inte ligger som den ska…

Idag spelar paren efter ungefär samma tidsschema som igår. Heja Sverige!