Wiseman - Säfsten svenska mästare

Uder helgen 9-10 september avgjordes JSM Par på Blakset bridgecenter i Köpenhamn.

25 par kom till start, paren delades in i två grupper och i den 18 par stora A-gruppen hade vi 8,5 par med från Sverige.

I resultatlistan från Danmark kan man utläsa att 2017 års svenska juniorparmästare heter Yvonne Wiseman, Filbyter Bridge och Johan Säfsten, Uppsalabridgen.
Silvermedaljerna gick till Sanna Clementsson och Linus Dahlström från Lunds BK och bronsmedaljerna till BK Albrekts Andrea Nilsson och Maya Lo Björk Heed.

Topp tre Sverige

Plac Namn Klubb Poäng
1 Yvonne Wiseman
Johan Säfsten
Filbyter Bridge
Uppsalabridgen
164
2 Sanna Clementsson
Linus Dahlström
Lunds BK 107
3 Andrea Nilsson
Maya Lo Björk Heed
BK Albrekts 5

Grattis!

Den var den andra gemensamma dansk/svenska juniorfinalen som spelades. Respektive länder ska nu utvärdera för att besluta om ett eventuellt fortsatt samarbete.

Fullständiga resultat

Janne Malmströms rapport från Köpenhamn

Denna gången skulle JSM spelas tillsammans med danskarna i Köpenhamn på Blaksets Bridgecenter, som är i samma storlek som S:t Eriks Bridgeklubb.
Totalt ställde 25 par upp varav 18 par i Mästerskapsfinalen och resten i en B-final. I A-finalen ställde 8 svenska par samt Sara som valde att spela med Andreas från Danmark.
Då många av landslagsspelarna i U26 och U21 saknades, öppnades tävlingen för många av de nya juniorspelarna som finns i Sverige.
Tävlingen sköttes på ett föredömligt sätt av Niels Kröjgaard och förplägnaden av Birgitte Capion Nielsen och Claus Lund. Den senare svarade också för transporterna till och från pendelstationen.

Redan efter 36 brickor hade det danska paret Emil/Andreas tagit en solklar ledning. Bäst bland de svenska paren var Yvonne/Johan tät följda av Andrea/Maya Lo och Tigir/Isis. Efter andra sessionen (efter 66 brickor) inför nattvilan ledde fortfarande Emil/Andreas överlägset. Yvonne/Johan är bästa svenska paret på en tredje plats. På andra plats i JSM återfinns nu Fredrik/Tobias före Sanna/Linus.

Under söndagen tätade det till sig allt mer i den totala tävlingen men Emil/Andreas Lyckades hålla undan. Yvone/Johan blev totaltvåor och klara guldmedaljer i JSM. Lika klara blev Sanna/Linus silvermedaljörer i JSM. Däremot blev det betydligt hårdare om bronsmedaljerna och det var först på det sista brickorna som Andrea/Maya Lo passerade Fredrik/Tobias.

Tack Danmark för en trevlig helg!

Jan Malmström