Sammanfattning av Landslagsläger

Under helgen 22-24 maj samlades kandidater för spel i juniorlandslagen i Stockholm för landslagsläger.

De första spelarna anlände fredag eftermiddag till centralstationen i Stockholm. Härligt att se att man tagit sig från Helsingfors, Otterbäcken, Malmö mm.
Övningarna startade 17.00 och först ut var diskussion om hur man kan spela i lägena; 1hö-(2NT), PDF1 och 1hö-(P)- 2NT- Inkliv PDF2.
För den nyfikne kan man kolla i PDF-dokumenten och se vad juniorerna får lära sig och kanske även hitta inspiration till det egna systemet.
Därefter blev det spel, i första hand brickor från Nya Bridgeskolans senare böcker. Huruvida det var för lätt eller för svårt konstaterade någon ”det känns inte så svårt men vi gör småfel hela tiden så lätt kan man ju inte svara”.

Lördagen startade 10.00 med uppvärmning inför IAF-Guldet. Juniorerna rivstartade verkligen och efter några ronder så ledde Moa och Irma Petersen tävlingen. Längre fram föll många juniorer något i listan men motsatt väg tog Daniel Gullberg och Mikael Grönkvist som till sist hamnade på en tredje plats – Bra jobbat!

Söndag morgon inleddes med att Daniel Gullberg höll ett föredrag om ”att spela sitt första mästerskap”.
Intressant och lärorikt, där Daniel berättade om dåliga brickor men också hur det är att vara på ett mästerskap. Att vara en bra partner och att se till att det blir bra stämning i truppen är många gånger vårt framgångsrecept.

Efter Daniel tog Mikael Grönkvist över och diskuterade slamteknik. Det räcker inte med ess och kontroller, man måste ju ha stick också sammanfattar det hela. Att inse vad som är bra och dåliga kort i olika lägen är många gånger mycket svårt.

PO hade under natten ägnat sig åt att preparera egna givar. Denna gång var det fler givar än vanligt per set. De som varit med lite längre konstaterade att de kände igen vissa saker, vilket är ett bra betyg. Många gånger handlar det om att just känna igen läget. Framgångarna var blandade men vi vill att spelarna ska se möjligheten att gardera vissa sitsar och spela på bästa varianten. Efter givarna följde sedvanlig genomgång och även om många vill spela är det oerhört viktigt att analysera sitt spel. Mer analys kommer att ge mer/fortsatta framgångar.

Stort tack till:
Er som tog emot nattgäster: Familjen Mann 3, Peggy Nyholm 2 och Catharina Midskog 2.
Nya Bridgeskolan för lokaler.
Alla deltagare som skapade en väldigt trevlig helg.

/Per Leandersson och PO Sundelin